Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tauragės policijos perspėjimas: pigių prekių ieškantys žmonės patenka į sukčių pinkles

Įsigydami prekes socialiniuose tinkluose ir fiktyviose elektroninėse prekybos platformose sukčiai vilioja pirkėjus parduodami prekes su nuolaidomis ar labai mažomis kainomis, perspėja Tauragės apskrities policija. Įkliuvę į šią apgaulę ne tik nesulaukiama žadėto pirkinio, bet ir patiriama finansinių nuostolių.
Kalinys
Asociatyvi iliustracija / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Sukčiavimas

Vien šiais metais Tauragės apskrities vyriausiame policijos komisariate gauta 180 pranešimų dėl įvairaus pobūdžio sukčiavimo, tai yra dėl įvairių prekių pirkimo – pardavimo, buto nuomos įvairiose grupėse, skelbimų portaluose ir kt.

Per 9 mėnesius pradėta 18 nusikalstamų veikų pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. (Sukčiavimas), iš jų 5 dėl prekių įsigijimo – pardavimo internetinėje platformoje.

Rugpjūčio 27 d. su pareiškimu į komisariatą kreipėsi moteris, gim. 1981 m., kuri skelbimų portale susitarė su pardavėju dėl parduodamo mobiliojo telefono ,,Iphone XR 64 GB“ bei pervedė pardavėjui pusę sutartos sumos, t.y. 185 eurus.

Tačiau moteris negavo mobilaus ryšio telefono, nei atgavo pinigus. Dėl šio atvejo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Dažniausiai asmenys sukčiavimus vykdo susikūrę įvairias anketas, pasivadinę kitais vardais, slapyvardžiais, simboliais ar kt. Socialinio tinklo anketose vyksta įvairių prekių išpardavimai sumažintomis kainomis, skelbimuose publikuojamos dažniausiai populiariausios prekės. Tokios gudrybės ir pritraukia pirkėjus.

Įsigydami ar ruošdamiesi įsigyti prekę įsitikinkite, kad jūsų perkama prekė jus pasieks ir neteks patirti nuostolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas