Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 07 22 /15:03

Techninė problema sostinės degalinėje išspręsta, policija vėl atidarė eismą

Sostinės Jankiškių gatvėje įsikūrusioje degalinėje „Saurida“ penktadienį nuo ryto sprendžiama techninė problema. Kol specialistai bando suvaldyti dujų nuotėkį, personalui ir visiems aplinkiniams yra nustatytas saugumo barjeras: arčiau nei per 200 metrų pareigūnai nieko neleidžia. Popiet policija informavo, kad laikinai uždarytas eismas Titnago gatvėje jau atnaujintas.
Dujų nuotėkis degalinėje „Saurida“
Dujų nuotėkis degalinėje „Saurida“ ir aplinkinių apsaugos priemonės / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Pirminis pranešimas apie šį incidentą gautas penktadienį 9.42 val.

Specialiosioms tarnyboms pranešta, kad Jankiškių gatvėje Vilniuje (Vilkpėdės sen.) veikiančioje „Saurida“ degalinėje iš antžeminio rezervuaro į aplinką veržiasi mėlynos spalvos dujos.

Vidurdienį 15min Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente sužinojo, kad situacijos galutinai suvaldyti dar nepavyko. Nesant galimybės užsandarinti vožtuvo, per kurį nuotėkis prasidėjo, nuspręsta mėginti perpumpuoti dujas iš vienos talpos į kitą.

Kol šie darbai atliekami, 100 metrų apsaugos zona pašaliniams asmenims padidinta iki 200 metrų, o įvykio vietoje dar budi visų specialiųjų tarnybų ekipažai.

Bendrovės „Saurida Oil&Gas“ technikos direktorius Valentas Bačiūnas 15min pranešė, kad dujų slėgis jau yra sumažintas ir situaciją incidento vietoje galima vadinti saugia, kontroliuojama. „Jokio pavojaus ten jau nebėra, gal tik dujų kvapas truputį jaučiamas“, – komentavo V.Bačiūnas.

Jis minėjo, kad dujos iš degalinės rezervuaro pumpuojamos į sunkvežimį su cisterna. Kiek tai galėtų užtrukti, kol kas neprognozuojama.

Vilniaus apskrities policija 13.28 val. informuota, kad laikinai uždaromas eismas nuo Titnago g. 19 iki Titnago g. 23. Vilniuje, dėl įvykusio dujų nuotėkio (adresu Jankiškių g. 43A, prie degalinės „Saurida“)

Apie atnaujintą eismą informuosime papildomai, žadėjo policijos atstovai. 15.00 val. sostinės policija pranešė, kad eismas Titnago g. atnaujintas.

Evakavo ir biurų darbuotojus

„Dujų nuotėkis sustabdytas, vyksta perpumpavimo darbai, jie tęsis apie valandą“ ,– BNS apie 14 val. sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Edita Zdanevičienė.

Kaip skelbė BNS, Vilniaus pakraštyje dėl degalinėje kilusio dujų nuotėkio iš jos ir aplinkinių biurų buvo evakuota apie 20 žmonių. Įvykio vietoje budi ugniagesiai gelbėtojai.

Penktadienį, 9.42 val., buvo gautas pranešimas, kad netoli Savanorių prospekto esančios degalinės „Saurida“ Jankiškių gatvėje 43A, veržiasi mėlynos spalvos dūmai. Į įvykio vietą buvo iškviestos visos tarnybos – policija, greitoji, ESO atstovai ir kt.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, atvykus ugniagesiams, iš antžeminio rezervuaro veržėsi dujos, sustabdyti nuotėkio nebuvo galimybės.

Iš pradžių evakuoti žmonės, buvę 100 metrų spinduliu nuo įvykio vietos, vėliau ši zona išplėsta iki 200 metrų.

„Tai nėra gyvenamasis, o pramoninis rajonas, yra biurų, įmonių. Žmonės iš jų išvesti į saugią zoną, apie 20 žmonių iš biurų ir kitur“, – BNS sakė ugniagesių atstovė.

Po pietų policija pranešė, kad nuo atkarpoje nuo Titnago gatvės 19 iki Titnago 23 laikinai uždarė eismą.

„Apie eismo atnaujinimą informuosime papildomai“, – BNS sakė policijos atstovė Julija Samorokovskaja. 15.00 val. pranešta apie eismo atnaujinimą.

„Perpumpuotos dujos į cisterną 14.37 val., pajėgos atšauktos“, – BNS informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo poskyris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas