Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teismas įpareigojo atlyginti žalą dėl traumų nuotykių parke: kojos lūžis ir 4 operacijos

Alytaus rajone esančiame pramogų parke nuotykių ieškojusi pora po skrydžio per Nemuną prieš dvejus metus atsidūrė ligoninėje, o vėliau vaikštinėjo į teismo posėdžius. Už patirtas traumas ir teisybės paieškas nukentėjusiesiems turėtų būti atlyginta pinigais: iš „Tarzanijos“ šeimininkų priteista apie 14 000 eurų turtinės ir moralinės žalos.
Vakaro akimirka
Asociatyvi iliustracija: nusileidimas lynu / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

2017 m. gegužės 9 d. Vilniaus miesto apylinkės teismas iš dalies patenkino sutuoktinių V.S. ir S.S. ieškinį atsakovei UAB „Tarzanija“.

Ieškovai nurodė, kad 2015 m. gegužės 1 d. nuotykių parke „Tarzanija" nusprendė išbandyti pagrindinę trasą lynu „Skrydis per Nemuną ir atgal“, kurios ilgis – 400 m.

Pirmas leidosi vyras, kuris įgavęs pagreitį, nebegalėjo sumažinti greičio ir atsimušė kojomis į specialius paminkštinimus kitame Nemuno krante trasos pabaigoje. Pamačiusi, kad trasa laisva, lynu pasileido ir mergina.

Pirmas leidosi ieškovas, kuris leisdamasis lynu ir įgavęs pagreitį, nebegalėjo sumažinti greičio ir atsimušė kojomis į specialius paminkštinimus kitame Nemuno krante trasos pabaigoje. Dėl stipraus smūgio ieškovas pajuto dešinės kojos didelį skausmą. Po to šia trasa leidosi ieškovė. Ji taip pat, įgavusi pagreitį, nebegalėjo sumažinti greičio ir atsimušė kojomis į specialius paminkštinimus. Dėl smūgio moteriai lūžo dešinė koja ir išniro pėda. Viso ieškovei atliktos keturios kojos operacijos.

Atsakovė nesutiko su ieškiniu, nurodė, kad, prieš pradėdami naudotis nuotykių parko trasomis, ieškovai išklausė darbuotojų instruktažą, kurio metu visi lankytojai privalo pabandyti ir išmokti stabdyti bei tai pademonstruoti instruktoriui. Instruktažams vesti yra įrengta speciali mokomoji/parodomoji trasa. Tačiau teismas nustatė, kad ieškovų instruktavimo metu bandomoji trasa buvo žymiai mažesnė, ji neturėjo nuolydžio, bandymo metu nebuvo galima išsivystyti realaus greičio, nebuvo paaiškinta, kokiu momentu reikia stabdyti.

Patirtų nuostolių dydis bei pagrįstumas yra visiškai įrodytas pateiktais ieškovų dokumentais, pažymima Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su visuomene Airinės Šerelytės-Skistymienės antradienį paviešintame pranešime.

Teismas nusprendė priteisti iš UAB „Tarzanija“ 128,90 Eur turtinės ir 3 000 Eur neturtinės žalos, V. S. naudai ir 710,44 Eur turtinės ir 10 000 Eur neturtinės žalos S. S. naudai.

Sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas