Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 07 /15:36

Teismas tenkino R.Morkevičiaus prašymą: jo išpuolio vaizdo įrašas liks slaptas

Balandžio 27 d. dėl viešosios tvarkos pažeidimo nuteistas kovotojas Remigijus Morkevičius teismui pateikė asmeninį prašymą. Sunkiai valdomu charakteriu garsėjantis 33-ejų metų vyras prašė uždrausti paviešinti dvidešimčia arešto parų virtusių balandžio 11 d. muštynių medžiagą. Nutartis, tenkinti ar ne prašymą, Kauno apylinkė teisme priimta birželio 7 d.
Remigijus Morkevičius teisme
Remigijus Morkevičius teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

R.Morkevičius buvo teisiamas už tai, kad viešoje vietoje, Kauno Rotušės aikštėje, užsipuolė ir nesunkiai sužalojo niekuo dėtą britą, rodė nepagarbą kitų asmenų atžvilgiu. Balandžio 27 d. buvo priimtas Kauno apylinkės teismo sprendimas – prasikaltusiam kovotojui paskirta 20 parų arešto bausmė, kurią leista atlikti poilsio dienomis.

Teismo sprendimas įsiteisėjo gegužės 18 d., o po jo įsiteisėjimo visi, norintys susipažinti su byloje esančia vaizdo medžiaga, gali kreiptis su prašymais į teismą.

Žinodamas tai, R.Morkevičius dar nagrinėjant bylą, balandžio 22 d., suskubo į teismą kreiptis pirmasis - pateikė asmeninį prašymą neleisti paviešinti byloje esančios, filmavimo kameromis užfiksuoto jo išpuolio balandžio 11-ąją dieną vaizdo medžiagos.

Birželio 7 d. Kauno apylinkės teismas iš dalies tenkino šį kovotojo prašymą ir priėmė nutartį neleisti ne proceso dalyviams (nukentėjusiajam, nuteistajam, liudytojams, prokurorui) susipažinti su išpuolio vaizdo įrašo medžiaga bei jo aprašymu. Ji negali būti paviešinta.

Teismo nuomone, nors visuomenė turi pagrįstą ir teisėtą interesą žinoti informaciją apie asmenis, kurie yra kaltinami ar apkaltinti padarę nusikaltimus, tačiau visuomenės interesas būna ypač didelis, kai tai padaro žinomas asmuo, šiuo atveju – sportininkas, tuomet labiausiai pažeidžiami vaikų ir jaunuolių interesai, teisėti lūkesčiai.

Teismo nuomone, R.Morkevičiaus prašymas neviešinti vaizdo įrašo, kuriame užfiksuotas daromas nusikaltimas, yra visiškai suprantamas ir pagrįstas, nes tai gali daryti blogą įtaką sportu besidomintiems asmenims, ypač vaikams.

Nagrinėjant prašymą buvo atsižvelgta ir į nuteistojo asmeninius motyvus, išdėstytus pareiškime.

Ši nutartis per septynias dienas gali būti skundžiama Kauno apygardos teismui.

R.Morkevičius į teismo posėdį nebuvo kviečiamas, tad jame ir nepasirodė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai