Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teismui perduota byla dėl įtariamos korupcijos vykdant praėjusių metų Jūros šventės viešuosius pirkimus

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje kyšininkavimu kaltinamas buvęs viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ direktorius Liutautas Galinis. Kaltinimai papirkimu pareikšti vienos renginių techniniu aptarnavimu užsiimančios įmonės direktoriui M. M. bei juridiniam asmeniui – jo vadovaujamai įmonei, kurios naudai ir interesams jis veikė, informavo prokuratūra.
Eisena
Jūros šventės eisena / Všį Klaipėdos šventės nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnybos atlikto ikiteisminio tyrimo duomenimis, buvęs „Klaipėdos šventės“ vadovas, pasinaudodamas savo įgaliojimais ir kita tikėtina įtaka, susitarė priimti ir priėmė kyšį M. M. įmonės teikiamomis renginių techninio aptarnavimo paslaugomis, kurios buvo įvertintos 1 tūkst. eurų.

Įtariama, kad už šį galimai neteisėtą atlygį buvo siekiama, kad verslininko M. M. vadovaujamai ir su juo susijusioms bendrovėms būtų sudarytos išskirtinės sąlygos dalyvauti bei laimėti 2021 metų Jūros šventės renginiams skirtos įrangos ir paslaugų įsigijimo viešuosius pirkimus. Organizuodamas šiam renginiui reikalingos įrangos bei paslaugų viešąjį pirkimą, L.Galinis, manoma, veikė neteisėtai, neužtikrino objektyvių ir skaidrių pirkimo procedūrų, davė neteisėtus nurodymus tiesiogiai pavaldiems asmenims, kad M. M. atstovaujamų ir susijusių įmonių teikiamoms paslaugoms būtų pritaikytos viešųjų pirkimų techninės specifikacijos bei sudarytos išskirtinės sąlygos laimėti viešuosius pirkimus.

Bendra su M. M. vadovaujama ir su juo susijusiomis įmonėmis sudarytų sutarčių vertė viršijo 47 tūkst. eurų.

Už kyšininkavimą Baudžiamojo kodekso 225 str. 2 dalyje numatyta bauda arba laisvės atėmimas iki 7 metų. Asmuo, kuris susitarė duoti arba davė kyšį valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui, pagal Baudžiamojo kodekso 227 str. 2 d., baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 5 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas