Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Telefoniniai sukčiai senolę įkalbėjo atiduoti pinigus ir niekam apie tai nepasakoti

Antradienį į Vilniaus aps. vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariatą kreipėsi telefoninių sukčių auka tapusi senyvo amžiaus moteris. Ji pasidalijo nerimu, kad praėjusį ketvirtadienį galėjo būti apgauta telefoninių sukčių.
Laidinis telefonas
Laidinis telefonas / 15min.lt nuotr.

Paaiškėjo, kad ketvirtadienį apie 16 val. 30 min. 79 m. Ukmergės miesto gyventojai į laidinį telefoną paskambino nepažįstamas vyriškis. Jis sakė, neva senolės giminaitis pateko į nelaimę: jis netyčia sužalojo mergaitę, kurios gydymui reikalingi pinigai. 

Vyras kalbėjo su nukentėjusiąja tol, kol ši patikėjo ir pažadėjo niekam apie tai nepranešti. Dar bekalbant telefonu į moters namus pasibeldė vyriškis, atėjęs pasiimti pinigų. Moteris jam atidavė namuose turėtus 940 litų. Paskui vėl tęsė pokalbį telefonu. Kaip reikalavo skambinusysis, užrašė ant lapelio kokią sumą pinigų duoda mergaitės gydymui.

Keletą dienų apie šį įvykį ji niekam nepasakojo. Tik antradienį istoriją papasakojo vienai savo giminaitei, tuomet ir išaiškėjo apgaulė.

Šiais metais Ukmergės rajono policijos komisariate yra užregistruotos devynios tokio pobūdžio nusikalstamos veikos, penkiose iš jų jau nustatyti įtariamieji. Dar daugiau rajono policijos įstaigoje gauta pranešimų apie pasikėsinimus sukčiauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento