Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Telefoniniai sukčiai vėl atakuoja Ukmergės rajono gyventojus

Ukmergės r. policijos komisariato pareigūnus pasiekia informacija, jog pastarosiomis savaitėmis padažnėjo skambučių, kai rajono gyventojams paskambina pareigūnais apsimetę sukčiai ir prašo padiktuoti jų prisijungimo prie elektroninės bankininkystės duomenis.
Internetinė bankinkystė
Internetinė bankinkystė / S.Žiūros/BFL nuotr.

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, rugsėjo 3 d. nuo tokių sukčių nukentėjo Ukmergėje gyvenanti L.K. (gimusi 1953 m.). Apie 14 val. moteriai į laidinį telefoną paskambino nepažįstamas vyriškis, kuris prisistatė Finansinių nusikaltimų tyrimo pareigūnu Dainiumi Baršausku.

Moteris internete pasitikslino ir radusi tokią pavardę patikėjo, jog tai FNTT pareigūnas. Vyriškis klausė, ar moteris nepervedė jokių pinigų į merginos sąskaitą. L.K. teigė jokių pinigų nepervedinėjusi.

Skambinusysis aiškino, neva kažkas naudojasi L.K. banko sąskaita ir atlieka bankinius veiksmus. Moters jis klausė, kodėl ši neatvyksta į apklausą. L.K. beliko teisintis, kad jokio šaukimo ji nėra gavusi. Apsimetėlis ėmė gąsdinti, kad bus užblokuota L.K. sąskaita ir ji pusę metų negalės naudotis sąskaitoje esančiais pinigais.

Sunerimusiai ukmergiškei sukčius pasiūlė visa tai sutvarkyti telefonu – neva jis užblokuos internetinę sąskaitą, bet pinigais moteris galės naudotis. Patikėjusi L.K. sudiktavo visus prašomus elektroninės bankininkystės duomenis.

Vėliau moteris papasakojo dukrai, kuri patarė kuo greičiau užblokuoti sąskaitą. Kitą dieną nuėjusi į banką moteris sužinojo, kad nuo jos sąskaitos nuimta 4 tūkst. litų.

Dėl sukčiavimo Ukmergės rajono policijos komisariate yra atliekamas ikiteisminis tyrimas.

„Gyventojai turėtų įsidėmėti vieną paprastą taisyklę – savo asmens duomenų, banko sąskaitos numerio, elektroninės bankininkystės prisijungimo kodų niekam sakyti telefonu nevalia. Juk negalite patikrinti, kas „kitame laido gale“. Juo labiau joks pareigūnas ar banko darbuotojas tokių duomenų telefonu neturi teisės prašyti“, – pataria Ukmergės rajono policijos komisariato viršininkas Rolandas Kiškis.

Policijos pareigūnai prašo gyventojus nebūti patikliais, ypatingai tais atvejais, kai kalba telefonu su nepažįstamais asmenimis. Neatskleiskite nepažįstamiems asmenims savo vardo, pavardės, asmens kodo ir konfidencialių elektroninės bankininkystės duomenų, nors skambinantysis jums gali atrodyti geranoriškas ir patikimas. Apie tokius sukčiavimo būdus būtinai pasikalbėkite su giminaičiais, pažįstamais, kaimynais, vaikais.

Kilus įtarimui, kad susidūrėte su sukčiumi, neskubėkite vykdyti jo prašymų ir nedelsdami skambinkite į policiją pagalbos telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai