Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Telšių rajono miške vazonuose auginamų kanapių atvykęs laistyti vaikinas pateko į policijos spąstus

Pareigūnai demaskavo miško kirtime neteisėtai kanapes auginusį ir jomis disponavusį vyrą.
Kanapių daržas
Kanapių daržas / Telšių apskrities VPK nuotr.

Tikrindami gautą informaciją dėl galimai vykdomos nusikalstamos veikos, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai apsilankė Telšių r., Irkinių kaime esančiame miške. Kruopščiai apžiūrėję vietovę, plyno kirtimo miško plote tarp augančių krūmų, medelių ir žolynų, pareigūnai pastebėjo ant žemės išdėliotuose plastikiniuose bei iš plastiko maišelių padarytuose vazonuose augančius augalus, panašius į kanapes. Siekiant nustatyti asmenis, galimai užsiimančius neteisėtu narkotinių medžiagų turinčių augalų auginimu ar kitomis nusikalstamomis veikomis, buvo taikyti įvairūs kriminalinės žvalgybos metodai ir po savaitę trukusio kruopštaus tyrimo, suorganizavus pasalą, mįslė buvo įminta.

Pareigūnų įtarimai dėl neteisėtai vykdomos veikos pasitvirtino – rugpjūčio 21-osios vakarą, apie 18.36 val., pastebėtas miško keliu kirtavietėje vešinčių augalų link atvažiuojantis, vyriškio vairuojamas, automobilis „VW Passat“. Iš jo išlipęs 27-erių Plungės r., Grumblių kaimo gyventojas, nešinas sklidinais vandens plastikiniais indais, nuskubėjo augalų link. Atidžiai apžiūrėjęs, galimai, kanapių augalus, kurių iš viso buvo 46, vyras juos palaistė, trečiadienį pranešė Telšių apskr. VPK atstovai.

Kanapių auginimo vietoje buvo aptiktas ir nemažas kiekis įvairių augalams tręšti skirtų trąšų pakuočių, tad buvo akivaizdu, kad  kanapių derliumi kruopščiai rūpinamasi.

Tuščiais indais į automobilį grįžtantis augalų prižiūrėtojas nė nenumanė, kad jo neteisėtą veiką stebi pareigūnai, kurie nusikaltimo vietoje jį ir sulaikė. Turint įtarimų, kad pilietis galimai užsiima ir narkotinių medžiagų disponavimu, buvo atliktos kratos, kurių metu, įtariamojo kelnių kišenėje, automobilyje bei namuose aptiktos aštuonios pakuotės su juose esančia augalinės kilmės narkotine medžiaga, kaip įtariama, kanapėmis.   

Už neteisėtą kanapių auginimą bei disponavimą narkotinėmis medžiagomis, anksčiau su teisėsauga reikalų neturėjusio piliečio atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 265 str. ir 259 str. 1 d. Griežčiausia pagal šiuos straipsnius numatyta bausmė – laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento