Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tėvo nužudymu kaltinamo šiauliečio pasiteisinimas: „Nieko neprisimenu“

Pirmadienį Šiaulių apygardos teismas pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje 41 metų šiaulietis Martynas Sidaras kaltinamas bejėgiškos būklės savo tėvo K.S. nužudymu. Per ikiteisminį tyrimą vyras teigė nieko neprisimenąs. M.Sidaras anksčiau teistas.
Antrankiai
Asociatyvi iliustracija / „Scanpix“/„Picture-Alliance“ nuotr.
Temos: 2 Nužudymas Smurtas

Nusikaltimas padarytas 2020 metų sausį iš 25-sios į 26-ąją naktį Šiaulių mieste. K. S. buvo rastas negyvas bute Vytauto gatvėje.

Kaip vėliau konstatavo medicinos ekspertai, vyrui, kuriam anksčiau buvo nustatytas tik 10 procentų darbingumo lygis, lemtingąją naktį buvo suduota į įvairias kūno vietas ne mažiau kaip 23 kartus, aukai sulaužyti šonkauliai, žandikaulis, stuburo slanksteliai, plyšusios žarnos, padaryti kiti sužalojimai. Vyras nuo patirtų traumų mirė įvykio vietoje.

Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad K.S. mirtinai sumuštas per sūnaus ir jo tėvo tarpusavio konfliktą, kurio metu M.Sidaras buvęs apsvaigęs nuo alkoholio, ši aplinkybė turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui.

Maždaug po dviejų dienų nuo nusikaltimo padarymo M.Sidaras su broliu atvyko į policiją ir pasakė nužudęs tėvą.

Per ikiteisminį tyrimą vyras teigė, jog tragiškos nakties aplinkybių paaiškinti negalįs, anot jo, namo grįžęs iš naktinio baro ir iš karto nuėjęs miegoti. Rytą pamatė, kad tėvas nebegyvas.

Byla pradėta nagrinėti iš esmės, perskaitytas kaltinamasis aktas, apklausta liudytoja. Teismas kitą nužudytojo sūnų pripažino nukentėjusiuoju. Kitame teismo posėdyje numatyta toliau apklausti liudytojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento