Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 27 /08:38

Tikriausiai girtas Vilniaus teisėjas įsivėlė į konfliktą su apsauga ir policija

Neblaivus Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Edvardas Juozėnas penktadienio vakarą įsivėlė į konfliktą su pareigūnais.
Įvykio vietoje
Asociatyvi iliustracija: policija prie Vilniaus miesto apylinkės teismo / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Anot Policijos departamento pranešimo, incidentas įvyko po 20 valandos. Pareigūnai sulaukė pranešimo, kad sostinės Ukmergės gatvėje esančioje kavinėje neblaivus vyras konfliktuoja su apsaugos darbuotoju, neišeina iš kavinės patalpų.

Teigiama, kad teisininkas nevykdė pareigūnų reikalavimų, juos įžeidinėjo, blaivumą tikrintis atsisakė.

Įvykio vietoje sulaikytas, įtariama, neblaivus Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas, gimęs 1963 metais. Jis atsisakė tikrintis blaivumą.

Policijos departamento teigimu, teisininkas nevykdė pareigūnų reikalavimų, juos įžeidinėjo.

Jam surašytas administracinių nusižengimų protokolas dėl alkoholinių gėrimų vartojimo viešosiose vietose, pareigūnų nurodymų nevykdymo ir jų garbės bei orumo pažeminimo.

15min išsiaiškino, kad į šio skandalo sūkurį įsivėlęs Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas yra Edvardas Juozėnas, teisme dirbantis nuo 1996 metų.

Pažeidė teisėjų etikos kodeksą

Palyginti neseniai, 2019 metais, šį teisininką vertino Teisėjų garbės teismas. Vilniaus teisėjas E.Juozėnas nusižengė etikai, konstatuota tuomet.

Teisėjų garbės teismas buvo pripažinęs, kad Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas E.Juozėnas pažeidė Teisėjų etikos kodeksą, tačiau nuobauda jam neskirta, buvo pranešusi Nacionalinė teismų administracija.

Penktadienio rytą E.Juozėnas svarstė kelias bylas, o po pietų jokių posėdžių neturėjo.

Garbės teismas nusprendė, kad teisėjas nusižengė kodekso reikalavimui gerbti proceso dalyvių teises ir orumą, atlikti pareigas nepriekaištingai, laiku, profesionaliai ir dalykiškai.

Dabar, jei teisėjui mesti kaltinimai dėl nusižengimų pasitvirtintų, jis gali ir vėl sulaukti drausminio svarstymo – jei būtų pripažintas šiurkščiai pažeidęs profesinę etiką, rizikuotų netekti pareigų.

Penktadienio popietė buvo laisvesnė

Pastaruoju metu šis Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas nagrinėja išskirtinai tik civilines bylas – tai su šeimos narių santykiais ar turtiniais tiek juridinių, tiek privačių asmenų reikalais susiję ginčai.

Suprasti akimirksniu

  • Vilniaus miesto apylinkės teismo adresas yra Laisvės pr. 79A, tačiau dažnai ši įstaiga pavadinama teismu prie „Senukų“ – artimoje kaimynystėje (Ukmergės g. 244) veikiančio populiaraus prekybos centro.
  • Tad kavinė Ukmergės gatvėje, iš kurios teisėjui lemtingą vakarą nepavyko išeiti be skandalo, galima sakyti, yra įsikūrusi netoli E.Juozėno darbovietės.

Remiantis teismų informacinės sistemos LITEKO duomenimis, lemtingu jam tapusį penktadienį E.Juozėnas iš ryto svarstė dvi bylas, o po pietų jokio posėdžio jo tvarkaraštyje nebebuvo.

Teigiama, kad paprastai tokius „laisvus“ pusdienius teisėjai leidžia neviešai darbuodamiesi savo kabinete: gilindamiesi į bylų medžiagą, rašydami sprendimus ar rūpindamiesi kitais procesiniais dokumentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas