Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 11 21 /2016 11 22

Tragedija Pakruojo rajone: rastas į upę įkritusio 6-mečio kūnas; kartu su juo dingęs 12-metis – sveikas

Pirmadienio vakarą ant kojų buvo sukelta Pakruojo policija. 17.17 val. Šiaulių apskrities vyriausiajame policijos komisariate (VPK) gautas pranešimas, kad Pakruojo rajone, Degučių kaime, į namus negrįžta 6 ir 12 metų berniukai. 12-metis po kurio laiko rastas sveikas. 6-mečio kūną be gyvybės ženklų pareigūnai rado Kruojos upelyje.
Nelaimės vieta
Nelaimės vieta / Alvydo Januševičiaus/15min nuotr.

Pasak tėvų, pirmadienį po pietų 6 metų Edis žaidė namo kieme. Apie 15 val. vaikas kieme važinėjosi dviratuku, o apie 15.30 val. tėvai kieme jo jau neberado. Kartu su juo kieme buvo ir kaimynystėje gyvenantis 12-metis draugas. Pirminiais duomenimis, abu vaikai nuėjo iki parduotuvės ir dingo.

Į įvykio vietą buvo išsiųstos gausios policijos pajėgos, Šiaulių apskrities VPK kinologai, aktyviai vaikų ieškoti įsitraukė ir Degučių kaimo bendruomenė. Deja, dėl stipraus vėjo paieškai nebuvo galima panaudoti sraigtasparnių

6-metis nuskendo

Prieš vidurnaktį policija savo „Facebook“ paskyroje paskelbė skaudžią informaciją, jog jaunesnysis berniukas Edis, įtariama, nuskendo Degučių kaime esančioje Kruojos upėje.

Vaikai važinėjosi dviračiais, važiuojant per tiltelį vyresnysis jį pervažiavo, o jaunesnysis Edis įkrito į upę.

„Deja, turime pakankamai tvirtų duomenų, kad jaunesnysis Edis įkrito į upę“, – policijos atstovas sureagavo į abejones, kad nederėtų kalbėti apie vaiko žūtį, kol nerastas jo kūnas.

Ankstų rytą Šiaulių VPK budėtojas 15min patvirtino, kad nuskendęs berniukas buvo surastas.

„Naktį rastas ir antro dingusio vaiko, šešiamečio Edžio kūnas. Jis rastas Kruojos upelyje“, – pranešė Lietuvos policija.

12-metis rastas sveikas

Policijos pareigūnai patikslino, kad, pirminiais duomenimis, vaikai važiavo dviračiais per upę, vienas jų nuo lieptelio įkrito į vandenį.

Vyresnis berniukas, kaip skelbiama, rastas šalia esančiame kaime. Jis gyvas ir sveikas. Po nelaimės jis pasislėpė, vėliau jį rado policijos pareigūnai. Jiems berniukas ir papasakojo apie nelaimingą atsitikimą.

Pareigūnai apklausinėja surastą berniuką ir jo motiną, kitus liudininkus ir renka įrodymus.

Policija taip pat patvirtino esanti informuota, kad vyresnysis vaikas į kitą kaimą pabėgo kartu su motina, žinodamas, kas nutiko jaunesniajam berniukui. Daugiau aplinkybių kol kas neskelbiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas