Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 11 08 /22:12

Raseinių r. susidūrė automobiliai ir sunkvežimis: nukentėjo 8 žmonės, du sužeistieji mirė

Kauno ugniagesiai gelbėtojai praneša apie skaudžią nelaimę Raseinių rajone. Pirmadienio popietę avarijos metu automobiliuose buvo prispausti du žmonės, jie – be gyvybės ženklų. Kelias laikinai buvo uždarytas. Netrukus pranešta, kad žuvo mažiausiai vienas žmogus, o kiek vėliau užgeso ir dar vieno nukentėjusiojo gyvybė.

Kaip informuoja Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, lapkričio 8 dieną 15.43 valandą gautas pranešimas, kad Raseinių rajono Pagojukų seniūnijoje, Sargelių kaime, Raseiniai–Vosyliškis kelyje, maždaug 4 km iki Vosyliškio, įvyko avarija – du automobiliai atsitrenkė į vilkiką.

Į kelkraštyje stovinčio vilkiko su puspriekabe kampą buvo įvažiavo lengvasis automobilis „Opel Zafira“ ir paskui į jį – kitas lengvasis automobilis „Opel Antara“, abiejuose lengvuosiuose automobiliuose buvo prispausti keleiviai priekinėse sėdynėse, kiti išlipo.

Specialia gelbėjimo įranga iš „Opel Zafira“ išlaisvintas be sąmonės su gyvybės ženklais keleivis (apie 40–45 m. amžiaus), iš lengvojo automobilio „Opel Antara“ išlaisvintas be sąmonės su gyvybės ženklais keleivis (apie 55 m. amžiaus) ir perdavė medikams.

Medikai dar išsivežė 3 nukentėjusius piliečius (2 lengvųjų automobilių vairuotojus ir keleivį). Automobiliu „Opel Zafira“ važiavo 4 žmonės: vairuotojas (g. 1963 m.) ir du keleiviai, trečiojo, labiausiai nukentėjusio, asmenybė nustatinėjama.

Šiaulių PK pranešė, kad eismo įvykyje 8 žmonės sužeisti, 1 žuvęs. 5 nukentėjėliai išvežti į gydymo įstaigą, 3 nukentėjusiesiems pagalba suteikta vietoje.

Kelias, praneša vietoje dirbantys ugniagesiai gelbėtojai, buvo užtvertas.

16.11 valandą iš apgadintų automobilių vis dar buvo vaduojami žmonės.

Nusidriekė vilkikų eilės.

Vietos naujienų leidinio „Alio, Raseiniai“ filmuotoje medžiagoje matyti, kad sunkvežimis apgadintas palyginti nestipriai. Vienam iš lengvųjų automobilių įsirėžus į puspriekabės galinį kampą, sunkiasvorė transporto priemonė liko stovėti dalinai važiuojamojoje dalyje, o vilkiko vairuotojas, pirminiais duomenimis, nenukentėjo. Tuo metu lengvosios mašinos suknežintos kraupiai, o vaizdas tapo dar dramatiškesnis, kuomet prie šių metalo spąstų padirbėjo prispaustuosius vadavę gelbėtojai su specialia įranga.

Suprasti akimirksniu

  • Policijos departamento budėtojų pirminiais duomenimis, per šį eismo įvykį sužaloti iš viso aštuoni asmenys, iš kurių penki pristatyti į ligoninę.
  • 17 val. 14 min. iš ligoninės gautas pranešimas, kad 42 metų amžiaus vyras ligoninėje mirė. Velionis buvo „Opel Zafira“ keleivis.
  • Kiek vėliau pranešta, kad užgeso ir automobilio „Opel Antara“ keleivio (g. 1971 m.) gyvybė.

Netrukus pranešta, kad vienas nukentėjęs žmogus išlaisvintas, medikai jį ėmė gaivinti. Laisvinamas buvo ir antras prispaustasis.

16.23 valandą buvo išlaisvintas ir antras prispaustasis.

Medikai konstatuos abiejų nukentėjusiųjų būklę.

Papildyta 16.27 valandą. „Antrasis nukentėjėlis – be sąmonės, bet su gyvybės ženklais“, – pranešė Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba.

Avarijos metu nukentėjo ir dar du žmonės, bet jie – sąmoningi. Visi nukentėjusieji perduoti medikų žinion.

Vienas iš nukentėjusiųjų davė parodymus policijos pareigūnams.

Tapote šio įvykio liudininkais? Pastebėjimus, nuotraukas ar filmuotą medžiagą prašome siųsti 15min@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas