Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tragiškos išgertuvės Kauno rajone: snūduriuojančiam sugėrovui paleido šūvį į galvą

Kauno apygardos prokuratūros Pirmasis baudžiamojo persekiojimo skyrius Kauno apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Kauno rajono gyventojas kaltinamas savo bičiulio nužudymu. Praėjusių metų rugpjūčio 3 d. popietę Kauno rajono Panevėžiuko k. trijų vyrų išgertuvės baigėsi skaudžia nelaime. Girtas kaltinamasis G.S. nušovė snūduriavusį sugėrovą E.K. į galvą.
Išgertuvės
Išgertuvės/ Asociatyvi nuotr. / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Kaip informuoja Generalinė prokuratūra, nušautasis mirė įvykio vietoje.

Apklaustas kaltinamasis nurodė, kad atvykus į jų sugertuvių vietą prie Nevėžio upės, nužudytasis E.K savo elgesiu provokavo konfliktą, grasindamas peiliu. Kaltinamasis išėjo namo, tačiau po kurio laiko grįžo ir pamatė savo paliktame automobilyje miegantį sugėrovą.

Iš pykčio, kad prieš tai nukentėjusysis jį buvo sužalojęs peiliu, turėdamas šautuvą rankose iššovė į E.K. pusę. Kulka pataikė į nukentėjusiojo galvą.

Renkant bylos medžiagą, nustatyta, kad kaltinamasis su savimi automobilyje vežiojosi neteisėtai laikytą medžioklinį šautuvą, kurį išsitraukė siekdamas pagąsdinti E.K.

Pats kaltinamasis nurodo žinojęs, kad ginklas buvo užtaisytas, bet nušauti E.K. nenorėjo. Tačiau iš pykčio, kad prieš tai nukentėjusysis jį buvo sužalojęs peiliu, turėdamas šautuvą rankose iššovė į E.K. pusę. Kulka pataikė į nukentėjusiojo galvą.

Kaltinamasis, ištiktas šoko ir bandydamas nuslėpti nusikaltimą, nužudytąjį nutempė į vandenį. Bandė bėgti slėptis, tačiau pamatęs atvažiuojančius policijos pareigūnus geranoriškai jiems pasidavė.

G.S. kaltinamas kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu nužudęs bejėgiškoje būklėje buvusį E.K. ir neteisėtai disponavęs ne mažiau kaip trimis šaunamaisiais ginklais, kuriuos laikė neturėdamas leidimo.

Taip pat, kaltinamasis kaltinamas ir dokumentų klastojimu. Kaip nustatyta ikiteisminio tyrimo metu, suklastojo medžiotojo bilietą, išduotą A.S. vardu, jame mechaniniu būdu pašalindamas pirminę nuotrauką ir jos vietoje perklijuodamas savąją.

Kaltinamasis savo kaltę pripažįsta, tačiau sunkinanti aplinkybė yra ta, kad nusikalstamą veiką padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, po įvykio jam nustatytas 2,26 prom. girtumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas