Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trileris Žiežmariuose: nuo agresyvaus vyro automobiliu sprukusi žmona apgriovė kaimynų tvirtovę

Tokius vaizdus ir garsus, kurie praėjusį savaitgalį sudrumstė naktinę Žiežmarių miestelio (Kaišiadorių r.) ramybę, paprastai galima pamatyti tik per veiksmo filmus. Iš namų išguitą moterį agresorius užklupo ir nakvojančią automobilyje, o desperatiškai sprukti bandžiusi „Kia“ vairuotoja atbulomis įlėkė į kaimynų valdas – išstūmė masyvią mūrinę tvorą ir išlaužė vartus.
Smurtas
Asociatyvi iliustracija / Vida Press nuotr.

Ramioje Žiežmarių vietoje, atokiame Miškininkų g. akligatvyje įsikūręs Marius B. 15min pasakojo, kad iš miegų jo šeimą pažadinę įvykiai priminė tikrą nakties košmarą.

Taranuota tvora ir vartai sudundėjo kaip bombos sprogimas, o į kiemą netrukus sugužėjusios policijos pajėgos bylojo apie tai, kad vyksta blogi dalykai.

Žiežmarių gyventojas įvykių įkarštyje dar nežinojo, kad anapus jo tvoros tą vėlų vakarą dėjosi dar didesnė drama: gelbėdamasi nuo smurtaujančio vyro, viena moteris į Žiežmarius atvyko iš kito miesto, tačiau ir čia buvo užklupta agresoriaus.

Nuo vyro bėgusi žmona į Žiežmarius naktį atvyko iš kito miesto, ieškodama prieglobsčio pas artimuosius.

Kalbama, kad konfliktas prasidėjo tuomet, kai moteris grįžo iš komandiruotės. Moterimi nepasitikintis vyras pažėrė jai asmeninio pobūdžio priekaištų, taip pat, pirminiais duomenimis, panaudojo jėgą, tad neapsikentusi ji nutarė išeiti iš namų.

Emocinį ir fizinį smurtą patyrusi žmona sėdo prie savojo automobilio „Kia“ vairo ir iškeliavo į Žiežmarius, kur gyvena jos giminaičiai. Metas buvo vėlus, todėl ji nesiryžo belstis į namus, o nutarė pernakvoti automobilyje ir tik ryte pasiprašyti pas gimines. Tačiau tokia nakvynė, kaip paaiškėjo netrukus, nebuvo saugus sumanymas.

Mat įtūžęs jos sutuoktinis, numanydamas, kur žmona gali ieškoti prieglobsčio, tikriausiai sėdo į savąją transporto priemonę ir atvyko iš paskos.

Teigiama, kad vyriškis užpuolė „Kia“ automobilyje buvusią žmoną, atrodė, kad akmenimis jis pasiryžęs išdaužyti transporto priemonės langus. Išsigandusi moteris užvedė automobilį ir pabandė sprukti. Galima spėlioti, kad iš streso vairuotoja užmiršo, jog Miškininkų gatvė toje vietoje baigiasi akligatviu. Ties Mariaus B. namu įjungusi atbulinę pavarą moteris spėjo gerokai įsibėgėti ir „Kia“ galu rėžėsi į tvorą ties vartais.

Keli nemiegoję liudininkai girdėjo, kad automobilio variklis riaumojo, didžiulį, naktį neadekvatų triukšmą kėlė ir prasisukantys ratai.

Suprasti akimirksniu

  • Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate 15min sužinojo, kad dėl naktinių praėjusio savaitgalio įvykių iškelta baudžiamoji byla.
  • Pareigūnai į dramatiškus įvykius pažvelgė kompleksiškai – avarija, pirminiais duomenimis, vertinama kaip smurto artimoje aplinkoje istorijos pasekmė.Todėl ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 140-ojo str. (Fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas) 2-ąją dalį.
  • Tas, kas kas mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė savo artimajam giminaičiui ar šeimos nariui fizinį skausmą arba nežymiai jį sužalojo ar trumpam susargdino, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų, numatoma BK.
  • Įtariamasis vyriškis (gim. 1971 m.) po įvykio buvo sulaikytas 48 val. ir išvežtas į policijos komisariatą. Po apklausos įtariamasis paleistas, paskyrus jam su laisvės atėmimu nesusijusias kardomąsias priemones.
  • Jei ikiteisminis tyrimas nebus nutrauktas, smurto išpuolis ir visos su tuo susijusios aplinkybės vėliau bus narpliojamos teisme.

„Tai buvo praėjusį savaitgalį, naktį iš sekmadienio į pirmadienį, apie 2 valandą. Tuo metu visi jau miegojome – ir žmona, ir vaikas mažuliukas.

Mus pažadino keistas, bet garsus trenksmas – lyg granatos sprogimas.

Mus pažadino keistas, bet garsus trenksmas – lyg granatos sprogimas. Pagalvojome, galbūt stiprus vėjas kažką nuvertė. Bet po 10 minučių – skambutis į duris. Tada supratau, kad nieko gero tikėtis neverta“, – pasakojo Marius.

Nusileidęs į pirmą aukštą būsto šeimininkas pamatė, kad jo kieme ir prieigose pilna policijos (atvyko iškart 2 ekipažai).

„Gyvename tokioje vietoje, pro kurią niekas nevažiuoja. Niekada negalėčiau pagalvoti, kad toks dalykas apskritai yra įmanomas“, – apie automobilio avariją jo kieme sakė vyras.

Susiimti už galvos šeimininką privertė ir šio įvykio padarinių mastai. Prabangi tvora, kurios konstrukcijoje vien atraminė kolona sveria apie toną, buvo išstumta iš savo vietos. Ant žemės atsidūrė ir kalvio pagaminti metaliniai vartai su visu automatiniu jų atidarymo mechanizmu.

Asmeninio archyvo nuotr./Įvykio vietoje
Asmeninio archyvo nuotr./Įvykio vietoje

Nei atsiprašymo, nei klausimo, ar nereikia pagalbos viską susitvarkyti, tik nuolaužos palei tvorą vis dar mėtosi.

„Iki šiol iš jų pusės nei atsiprašymo, nei klausimo, ar nereikia pagalbos viską susitvarkyti. Tik mašinos lempos palei tvorą vis dar mėtosi“, – 15min pašnekovas per visą savaitę pasigedo žmogiško požiūrio iš kaltininkų pusės į save, kaip niekuo dėtą, bet didelės žalos patyrusį turto savininką. Juolab nuostoliai ne tik tiesiogiai: naktinis incidentas ir jo padariniai sudrumstė šeimos ramybė, sujaukė planus netrukus išvykti atostogų.

Apskritai, šeimos valdas kaip tvirtovę juosiančios tvoros atstatymas Mariui B. dabar atrodo sudėtinga misija. Vien dėl to, kad sugadintų plytų reikia atsivežti iš Vokietijos (jų tenka pirkti ne tiek, kiek tiksliai reikia, o paletėmis), o statybos darbai technologiškai geriau turėtų būti atliekami pavasarį, o ne darganotą rudenį.

„Pirmadienį aš net negalėjau išvažiuoti į darbą. O su mašina į savo kiemą įvažiuoti aš iki šiol negaliu, ir, ko gero, negalėsiu iki pavasario. Nes, kiek kalbėjau su meistrais, kurie mūrija tokias plytas, sakė, kad tokiems darbams šis sezonas netinka, klinkeriui jau yra per šalta. Besitvarkymas lauke aš peršalau, šeimos planai sujaukti – žiauriai apmaudu, kad taip nukentėjom“, – rūpesčiais dalijosi 15min pašnekovas.

Tikimasi, kad visas dėl avarijos patirtas išlaidas atlygins automobilio civilinio draudimo bendrovė.

Į avariją patekusi moteris atsipirko stresu, bet jokių rimtesnių fizinių traumų ji nepatyrė. „Kia“ automobilis sugadintas smarkokai: suniokotas ne tik buferis bei sparnas, bet ir sulankstytas stogas.

Beje, tiek vairuotoja, tiek įtariamasis smurtautojas lemtingą naktį buvo visiškai blaivūs. Tyrimas tęsiamas.

Smurtas: kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Policijos komisariatai
Tel.: 112
LR Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga
Nemokama linija:
Tel.: 8 800 01230, 8 5 210 7176
Savivaldybių Vaiko teisių apsaugos tarnybos skyriai
Vilniuje:
Tel.: 8 5 211 2023, 8 5 211 2567
Emocinė pagalba vaikams
„Vaikų linija“
Kasdien (11-23 val.):
Tel.: 116 111
www.vaikulinija.lt
Emocinė pagalba jaunimui
„Jaunimo linija“
Visą parą:
Tel.: 8 800 28 888
www.jaunimolinija.lt
Emocinė pagalba suaugusiems
„Vilties linija“
Visą parą:
Tel.: 116 123
www.viltieslinija.lt
Emocinė pagalba moterims
„Pagalbos moterims linija“
Visą parą:
Tel.: 8 800 66 366
www.moters-pagalba.lt
Emocinė pagalba rusakalbiams
„Linija Doverija“
Darbo dienomis (16-20 val.):
Tel.: 8 800 77 277

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai