Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 02 /19:32

Trims moterimi apsimetusiems ir 30 tūkst. eurų išviliojusiems vyrams – laisvės apribojimas

Kauno apylinkės teismas moterimi apsimetusiems ir beveik 30 tūkst. eurų pasisavinusiems trims vyrams skyrė laisvės apribojimą ir viešuosius darbus. Vienas kaltinamasis išteisintas. Nukentėjusiajam trijulė turės sumokėti daugiau nei 30 tūkst. eurų žalos atlyginimą.
Kaltinamieji teisme
Kaltinamieji teisme / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Toks nuosprendis penktadienį Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose paskelbtas organizuotoje grupėje veikusiems Erikui Laurikiečiui, Eivinui Lisauskui, Ruslanui Lozneanui, Mindaugui M. Jie kaltinti sukčiavimu.

Du iš keturių kaltinamųjų taip pat kaltinti dėl kitų nusikalstamų veikų – neteisėtu elektroninės mokėjimo priemonės disponavimu ir naudojimu, pornografijos laikymu bei disponavimu padirbtais pinigais.

Įrodyta, jog asmenys, turėdami vieningą tikslą apgaule įgyti didelės vertės svetimą turtą, susikūrė apgaulingas paskyras įvairiuose socialiniuose tinkluose. Iš viso buvo sukurtos trys paskyros: pažinčių svetainėje pavadinimu „Pasmerkta“, „Skype“ pavadinimu „Monikita Monika“ ir „Facebook“ pavadinimu „Myliu tave“.

Melagingai moterimi prisistatę asmenys įgijo nukentėjusiojo pasitikėjimą dėl kuriamų romantiškų santykių, pateikė išgalvotą istoriją apie reikalingą pagalbą ir įtikino paskolinti pinigų.

Nukentėjusiajam pasidalinus savo banko duomenimis, grupuotė neteisėtai atliko 13 finansinių operacijų, kuriomis E.Laurikietis ir E.Lisauskas savo naudai pasisavino 4345 eurus.

Tęsdami nusikalstamą veiką, kaltinamieji paėmė keturis kreditus, kurių vertė iš viso siekė 25 tūkst. eurų. Vėliau kaltinamieji surado asmenį, kuris už atlygį leido pasinaudoti jo banko sąskaita, kad būtų išgryninti pinigai.

R.Lozneanas šioje byloje taip pat kaltintas dėl netikrų pinigų laikymo – jis įgijo ir namuose laikė 45 netikrus 10-ies eurų banknotus bei 2 vienetus 50-ies eurų banknotų.

Penktadienio teismo nuosprendžiu E.Laurikietis pripažintas kaltu dėl keturių nusikalstamų veikų. Jam skirta subendrinta 1 metų ir 6 mėnesių laisvės apribojimo bausmė, įpareigojant išdirbti 160 valandų neatlygintinų darbų.

E.Lisauskas pripažintas kaltu dėl sukčiavimo. Jam skirtas 9 mėnesių laisvės apribojimas ir 60 valandų neatlygintinų darbų.

Dėl penkių veikų kaltu pripažintam R.Lozneanui skirtas subendrintas 2 metų laisvės apribojimas bei 180 valandų neatlygintinų darbų.

Mindaugas M. išteisintas neįrodžius, kad jis dalyvavo padarant nusikalstamą veiką.

Iš trijų nuteistųjų nukentėjusiajam solidariai priteista beveik 28 tūkst. eurų turtinės, 3 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimo ir bylinėjimosi išlaidos.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas aukštesnės instancijos teismui.

Šią istoriją 15min plačiau aprašė pernai metų rugpjūtį: „Mergina apsimetę jauni sukčiai susuko galvą vaikinui – suskubęs į pagalbą atidavė 30 tūkst. eurų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas