Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 03

Tyrimas dėl Galvėje sudegintų pramoginių laivų – aklavietėje, tačiau verslininkas nenuleidžia rankų

Kovo pabaigoje prie Galvės ežero Trakuose atvykęs verslo „Mindaugo laivai“ savininkas Mindaugas Beišys pastebėjo, kad dingo du didžiausi jo pramoginiai laivai. Laivų ieškoti pradėjęs verslininkas netrukus nustėro, kai rado juos sudegintus tame pačiame ežere. Savininkas įtarė, kad šitokį išpuolį prieš jo turtą galėjo surengti konkurentai. Aiškintis įvykio aplinkybes tuomet suskubo policija, tačiau tyrimas kol kas aklavietėje.
Sudeginti laivai
Sudeginti laivai / „Mindaugo laivai“ nuotr.

Įtarė konkurentų kėslus

Turistų plukdymo Galvės ežere verslą jis prieš keletą metų pradėjo po to, kai grįžo iš užsienio, kur dirbo laivų statybos srityje.

Iš pradžių analogišku amatu jis ketino užsiimti ir gimtinėje, tačiau vėliau nusprendė, kad laivus gamins ne pardavimui, o kurs savo verslą ir jais Trakuose, Galvės ežere plukdys turistus. Ilgainiui jo flotilėje atsirado devyni laiveliai – du dideli ir keletas mažesnių.

Kaip pasakojo Mindaugas Beišys, verslas sekėsi gana neblogai, kasmet kompanija sparčiai augo, didino laivų skaičių. Laivų savininkas neslėpė, kad į rinką pas senbuvius prie Galvės ežero jis atėjo kaip naujas žaidėjas ir iškart sulaukė užuominų ir netgi tam tikrų grasinimų apie tai, jog dėl jo kenčia konkurentų pajamos. Tačiau pastaraisiais metais tokių grasinimų buvo vis mažiau.

„Konkrečių įtariamųjų kaip ir turiu, kaip ir ne. Turbūt pusė visų tų konkurentų galėjo tą padaryti. Turiu tokį vieną asmenį, kur labai stipriai gąsdino. Bet jei tuo principu vadovautis, kad tas, kuris garsiai šaukia, nieko nedaro, reiškia, jis atkrenta.

Galbūt čia kalti tie, kurie kaip tik anksčiau nieko nėra sakę, gąsdinę“, – kovo mėnesį po šio išpuolio pasakojo Mindaugas Beišys.

Tyrimas sustabdytas

Po įvykio praėjus keturiems mėnesiams 15min vėl susisiekė su Mindaugu Beišiu ir pasidomėjo tyrimo eiga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas