Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 16 /13:06

Ukmergės miškelyje nufilmuotas talžomas vaikas: egzekuciją organizavo 10-metis?

Ukmergės apylinkėse dešimtmetis su panašaus amžiaus pagalbininku talžo bendraamžį, egzekucija yra nufilmuota, rašo portalas lrytas.lt. Redakciją pasiekusiame vaizdo įraše matyti, kaip du nepilnamečiai gamtos apsuptyje atsiveda bendraamžį ir pradeda jį mušti.
Temos iliustracija
Asociatyvi iliustracija / Vida Press ir 15min archyvo nuotr.

Nufilmuota, kaip mušamas vaikas savo budelių kelis kartus atsiprašo, tačiau egzekucija nestabdoma ir aukai nukritus. Jis talžomas toliau, o vėliau dar ir spardomas, pasakoja lrytas.lt.

Teigiama, kad pagrindinis mušeika ir egzekutorius yra 10-metis ukmergiškis – jo vardą ir pravardę daugelis ukmergiškių žino. Agresorius prie vienos Ukmergės mokyklos nuolat kabinėjasi prie kitų vaikų, grasina jiems peiliu, tačiau skųstis visi esą bijo.

Berniukas papasakojo, jog jį nusiviliojo pažįstami vaikai į pušyną, mušė kumščiais bei spardė kojomis.

Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate 15min sužinojo, kad dėl šio vaizdo įrašo bei paties įvykio jau vyksta „aplinkybių patikslinimas“.

„Mes esame gavę pranešimą vakar apie 13 valandą, kad grįžus į namus berniukas papasakojo, jog jį nusiviliojo pažįstami vaikai į pušyną, mušė kumščiais bei spardė kojomis“, – BNS katvirtadienį informavo komisariato atstovė Julija Samorokovskaja.

Anot jos, sumušto berniuko tėvų pranešimas pareigūnus pasiekė per platformą epolicija.lt.

Tiesa, pirminį tyrimą atliekantys Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnai nubausti galės nebent nepilnamečių tėvus – nei baudžiamoji, nei administracinė atsakomybė tokio jauno amžiaus vaikams Lietuvoje negali būti taikoma.

„Jiems nėra 16 metų, vertinama informacija. Aišku, bus apklausti, bus priimtas sprendimas. Jei nebus pradėtas arba bus nutrauktas ikiteisminis tyrimas, apie vaiko elgesį bus perduota informacija savivaldybei ir vaiko teisų specialistams. Savivaldybėse yra vaiko gerovės komisija, kuri svarsto nepilnamečių elgesį“, – BNS cituoja policijos atstovę.

Kaip žinoma, pastaruoju metu apie netinkamą nepilnamečių elgesį būta nemažai pranešimų (žr. susijusius straipsnius), tačiau viena esminių problemų kaskart būna ta pati: mažamečių asmenų nebaudžiamumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas