Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukmergės rajone įtūžęs verslininkas apkūlė baidarininkus ir savinosi upės atšaką

Ukmergės rajone kilo baidarininkų ir prie upės gyvenančio, prieš porą metų neteisėtai upės vagą pakeitusio, verslininko ginčas.
Renginio akimirkos
Baidarininkai sulaukė verslininko keiksmų / Aliaus Koroliovo nuotr.
Temos: 2 Ginčas Ukmergė

Baidarininkai kaltina verslininką Albiną Strelčiūną, kad pabandžius priplaukti prie jo namų, šis juos apkūlė bei išplūdo necenzūriniais žodžiais, tuo tarpu verslininkas aiškina, kad baidarininkai patys elgėsi nemandagiai ir esą buvo akivaizdžiai girti. 

Prie ukmergiškio namų Siesarties upė dalijasi į dvi dalis. Vieną upės atšaką prieš keletą metų savavališkai atkūrė pats A. Strelčiūnas, už tai vyras nubaustas 500 litų bauda ir turėjo atlyginti 12 tūkstančių litų padarytą žalą gamtai, nes savo darbais sutrukdė žuvų migraciją.

Vyras dėl šio sprendimo iki šiol bylinėjasi teisme. Tačiau savaitgalį jis įsipainiojo į dar vieną skandalą. Siesarties upe plaukę baidarininkai teigia, kad išsilaipinę prie Strelčiūno namų buvo išplūsti necenzūriniais žodžiais ir apstumdyti namo šeimininko, kuris esą pareiškęs, kad upės atšaka priklauso jam ir baidarininkams čia ne vieta.  

Vienas iš baidarinkų TV3 žinioms pasakojo, jog jų kompanija buvo apkaltinta girtavimu ir medžio šakos laužymu, kuri, baidarininkų teigimu, dar prieš jiems pasirodant gulėjo nukritusi ant žemės.

Taip pat upe plaukę vyrai sulaukė verslininko paaiškinimų lavinos, jog tai – privati upė ir ja plaukti negalima nors jokių nurodomųjų ženklų nebuvo.

Saugomų teritorijų tarnybos direktorė teigia, kad joks verslininkas negali uždrausti plaukti upe.

„Upė nepriklauso savininkui, todėl savininkas negali sakyti, kad draudžiama plaukti ar panašiai. Šiuo metu ten vyksta tvarkymo darbai, nes ta teritorija turi būti sutvarkyta“, – sako Saugomų teritorijų tarnybos direktorė Rūta Baškytė ir pabrėžia, kad jei tuo metu, kai plaukė baidarininkai, jokių užtvarų ir įrenginių nebuvo, jie plaukti galėjo.

Tuo metu A. Strelčiūnas piktinasi, kad jam pabodo kariauti su upe plaukiančiaisi ir geriančiais žmonėmis: „Visi kurie plaukia, visi geria, ir aš turiu su tais žmonėmis kariauti... O jiems va čia vertybės, kaip gi neatsiklausus kažkokių girtuoklių“.

Ukmergės rajono policijos komisariato viršininko pavaduotojo Aido Dutkaus teigimu, tiek baidarininkai, tiek tos sodybos savininkas plūdosi necenzūriniais žodžiais, o atsakyti kuri pusė kalta kol kas dar anksti: parodymai per daug prieštaringi.

Anksčiau net dvi mažas hidroelektrines valdęs, tačiau jas perleidęs A. Strelčiūnas neslepia, kad prie savo namų taip pat norėtų pastatyti hidroelektrinę, tačiau aplinkosaugininkai nesutinka ir kaltinta A. Strelčiūną norint pažeisti prieš dešimtmečius susiformavusią upės ekosistemą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai