Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukmergės teisme aptikta gyvsidabrio

Gyvsidabrį, kuris laikomas nuodingiausiu sunkiuoju metalu, Ukmergės teisme aptiko bendrovės „AASE“ darbuotojai. Trečiadienį vesdami signalizaciją darbininkai teismo posėdžių salėje gręžė skylę perdangoje tarp pirmo ir antro aukšto. Apie 16 val., išgręžus skylę iš pirmo aukšto lubų ėmė varvėti gyvsidabris. Apie įvykį iš karto buvo pranešta ugniagesiams.
Ukmergės rajono apylinkės teismas
Ukmergės rajono apylinkės teismas / vilkmerge.lt nuotr.

Kaip praneša Ukmergės naujienų portalas vilkmerge.lt, atvykę gelbėtojai iš pradžių surinko apie 200 g šio nuodingo metalo. Jei taip pat valė ir vėdino patalpas. Apie įvykį ugniagesiai pranešė Visuomenės sveikatos centrui.

Kaip vilkmerge.lt sakė centro vyriausioji specialistė Vitalija Motiejūnienė, 200 gramų yra didelis kiekis gyvsidabrio. Sudužus medicininiam termometrui ir išsiliejus jame esantiems 25 g gyvsidabrio, tai jau pavojinga žmonių sveikatai. Tačiau V.Motiejūnienė nesiėmė spėlioti ar buvo ir yra pavojus teismo darbuotojų ir lankytojų sveikatai. Sveikatos centras užsakė laboratoriją, ji ir atliks patalpų oro tyrimą dėl gyvsidabrio koncentracijos, sakė specialistė.

Laikinai einanti teismo pirmininkės pareigas Edita Zarembienė, vilkmerge.lt informavo, jog tuo metu, kai buvo aptiktas gyvsidabris, visi teismo posėdžiai jau buvo pasibaigę. Tad teismo darbas nebuvo sutrikdytas.

Ugniagesiai tikrindami patalpas išardė vienos teismo posėdžių salės sienos apdailą.

Beveik prieš dešimtmetį šio teismo pastate aptikta daugiau nei pusė kilogramo gyvsidabrio. Dalis jo rasta laiptinėje ant grindų, kita dalis gėlių vazonuose. Nors tuomet įvykį tyrę policijos pareigūnai ir turėjo įtariamąjį, tačiau jo kaltės įrodyti nepavyko.

Ukmergės r. priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko pavaduotojas Dainius Vyšniauskas vilkmerge.lt informavo, kad iš viso gelbėtojai surinko apie 2 kg gyvsidabrio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai