Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už disponavimą labai dideliu kiekiu narkotikų pataisos namuose – griežta bausmė

Rugsėjo 14 dieną griežtą teismo nuosprendį dėl disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų išgirdo 31 metų marijampolietis Gytis Palubinskas. Kvaišalus vyras, atliekantis laisvės atėmimo bausmę, bandė pernešti iš vieno pataisos namų sektoriaus į kitą.
Sulaikyti ginklai ir narkotikai
Narkotikai (asociatyvi nuotr.) / Lietuvos kalėjimų tarnybos nuotr.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Kalėjimų tarnybos Kriminalinės žvalgybos valdybos Ikiteisminių tyrimų skyriaus pareigūnai, o tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Valentinas Alekna.

Anksčiau trylika kartų teistas Gytis Palubinskas vėl į teisėsaugos pareigūnų akiratį pateko 2022 lapkritį, atlikdamas laisvės atėmimo bausmę Alytaus pataisos namų atvirojoje kolonijoje. Konvojaus iš vieno pataisos namų sektoriaus į kitą metu pareigūnams atlikus jo asmens kratą, nuteistojo drabužiuose buvo rasti du paketai. Atlikus ekspertizę paaiškėjo, kad Gytis Palubinskas gabeno labai didelį narkotinių medžiagų kiekį – 10,40 gramų heroino.

Ikiteisminio tyrimo ir bylos nagrinėjimo teisme metu Gytis Palubinskas ne kartą keitė parodymus apie aplinkybes, kur įgijo narkotinių medžiagų ir kam jos buvo skirtos.

Rugsėjo 14 dieną Kauno apygardos teismas paskelbė Gyčiui Palbinskui apkaltinamąjį nuosprendį: pripažino jį recidyvistu ir, subendrinus, skyrė galutinę 13 metų laisvės atėmimo bausmę.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito