Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 27 /12:11

Už pasikėsinimą su paaugliu tenkinti lytinę aistrą nuteistas R.Ačas prašo jo bylą nutraukti

Už pasikėsinimą tenkinti lytinę aistrą su nepilnamečiu nuteistas buvęs parlamentaras Remigijus Ačas ketvirtadienį atvyko į Aukščiausiojo Teismo posėdį, tačiau komentarų vengia.
Remigijus Ačas
Remigijus Ačas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Už pasikėsinimą tenkinti lytinę aistrą su nepilnamečiu nuteistas buvęs parlamentaras Remigijus Ačas nepripažįsta kaltės ir Aukščiausiojo Teismo prašo nutraukti jo bylą.

Jo advokatė Aušra Ručienė sako, kad byloje nepakanka įrodymų kaltinimams.

„Aš manau, kad jokių įrodymų, patvirtinančių kaltę, byloje surinkta nėra. Ir mes labai tikimės, kad labai objektyviai įvertins visus įrodymus paskutinės instancijos teismas, tai yra kasacinės instancijos teismas, įvertins ir situaciją, kuri buvo susiklosčiusi ikiteisminio tyrimo metu, ir pirmos, ir antros instancijos teismų padarytų procesinių pažeidimų analizę atliks ir priims tinkamą sprendimą“, – žurnalistams sakė advokatė.

„Advokatė yra, aš melagysčių nekomentuoju“, – žurnalistams sakė R. Ačas.

R. Ačas po teismo posėdžio proceso nekomentavo.

„Advokatė yra, aš melagysčių nekomentuoju“, – žurnalistams sakė R. Ačas.

A. Ručienė tikino, kad jos klientas yra nekaltas ir kaltės teismuose nepripažino.

Tiesiog galbūt patyrė skausmą

„Jis (R. Ačas – BNS) pats pinigų nemokėjo, o buvo kalba, kad nepilnametis iššoko iš automobilio, tiesiog galbūt patyrė skausmą, tai buvo ir sumokėta. Be to, tas sumokėjimas, kaip mane informavo tiek Remigijus Ačas, tiek jo gynėjas, buvo žadama nutraukti ikiteisminį tyrimą, kadangi tokios kategorijos bylose galima nutraukti tyrimą su tam tikrom sąlygom, tačiau jie mano, kad buvo tiesiog apgauti ir tyrimas atsirado visose instancijose teismų“, – kalbėjo advokatė.

Pasak jos, pareiškus įtarimą, R. Ačas jų nepripažino ir tvirtino, kad „jokių nusikalstamų veikų, kuriomis esu kaltinamas, nepadariau“.

„R. Ačo prisipažinimo nėra ir nebuvo, nes jis jokių nusikalstamų veikų nepadarė“, – tikino advokatė.

Žinoma teisininkė teigė, kad nuo R. Ačui inkriminuotų veikų Baudžiamojo kodekso prasme gintis yra labai sunku.

„Atvirai pasakysiu, lengviau gintis kaltinant nužudymu, negu nuo tokių veikų. Tai pripažįsta ir teismai, net prokurorai neneigia to fakto“, – sakė A. Ručienė.

Šią bylą Aukščiausiasis Teismas pradėjo nagrinėti kovo pabaigoje, tada ji buvo nagrinėjama rašytinio proceso tvarka. R. Ačui ir jo advokatams pareiškus norą surengti žodinį procesą, toks prašymas buvo patenkintas ir dabar byla bus svarstoma žodiniame posėdyje.

Į klausimus neatsakinėja

„Ateis laikas, pakomentuosiu, (Šiandien – BNS) ne. Į sufabrikuotus klausimus neatsakinėju“, – žurnalistams teigė nuteistasis, paklaustas, ar siūlė nepilnamečiui pinigų.

Teismo posėdyje R.Ačą gina žinoma Kauno advokatė Aušra Ručienė.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Aušra Ručienė, Remigijus Ačas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Aušra Ručienė, Remigijus Ačas

Šią bylą Aukščiausiasis Teismas pradėjo nagrinėti kovo pabaigoje, tada ji buvo nagrinėjama rašytinio proceso tvarka. R.Ačui ir jo advokatams pareiškus norą surengti žodinį procesą, toks prašymas buvo patenkintas ir dabar byla bus svarstoma žodiniame posėdyje.

Naujienų portalas „Delfi“ kovo pradžioje skelbė, kad R.Ačas nuteistas už pasikėsinimą tenkinti lytinę aistrą su nepilnamečiu, teismas jam skyrė 5 tūkst. eurų baudą.

Pasak portalo, dviejų instancijų teismai konstatavo, kad šis nusikaltimas yra įrodytas neginčijamais duomenimis.

Siūlė paaugliui už pinigus jį masturbuoti

Tuomet pats R.Ačas teigė, jog byla dar nebaigta, o istoriją bandoma užglaistyti buvusio Seimo nario Kristijono Bartoševičiaus skandalą. Savo feisbuko paskyroje jis taip pat sakė teisme nepripažinęs kaltinimų.

Jo ankstesnis advokatas Jurius Petreikis yra teigęs, kad jo klientas nuteistas remiantis telefono žinutėmis, kurių nėra – prokuratūra ir teismas matė tik jų nuotraukas.

„Kriminalistai, bandydami rasti kokios nors tyrimui reikšmingos informacijos, jos nerado. Bandėm paklausti, gal pas žinučių siuntėją galima įsitikinti, kad jos buvo gautos. Paaiškėjo, kad gavėjas išmetęs kortelę, sunaikinęs ją, – sakė J.Petreikis. – Byloje yra tik žinučių nuotraukos, pačių žinučių nei prokuratūra, nei teismas nematė – matė nuotraukas“.

Tose žinutėse užfiksuota, jog R.Ačas siūlė masturbuoti 17-metį ir žadėjo už tai sumokėti 100 eurų.

Paauglys taip pat liudijo, kad R.Ačas tai siūlė ir pasikvietęs jį į butą, kuriame vaišino alkoholiniais gėrimais, tačiau jis nesutikęs. Šis paauglys dirbo R.Ačo įmonėje.

R.Ačas taip pat tikino, kad žinučių nerasta. „Prieš dvejus metus buvo atlikta krata ofise ir namuose, paimti darbinis ir nuosavas telefonas. Jokių žinučių nei telefonuose, nei telefono kietajame diske nebuvo rasta“, – feisbuke skelbė R.Ačas, vėliau tą įrašą ištrynęs.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Remigijus Ačas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Remigijus Ačas

Buvo įtakingas veikėjas

R.Ačas 2003 metais buvo tuometinio prezidento Rolando Pakso, vėliau pašalinto per apkaltą, patarėju nacionalinio saugumo klausimais, 2004-2011 metais kaip partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys buvo išrinktas į Seimą.

2011-2012 metais jis ėjo Raseinių rajono mero pareigas. R.Ačas, pasitraukęs iš „tvarkiečių“ gretų, 2015-aisiais mero rinkimuose nesėkmingai kandidatavo kaip rinkimų komiteto „Tavo Raseiniai“ atstovas.

Baigęs Seimo nario kadenciją R.Ačas 2016-2018 metais ėjo Raseinių administracijos direktoriaus pareigas.

Šiaulių apygardos teisme nagrinėjama dar viena baudžiamoji byla, kurioje R.Ačas, kaip buvęs Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktorius, yra kaltinamas piktnaudžiavimu, sukurstymu iššvaistyti svetimą turtą bei apgaulingu apskaitos tvarkymu.

Galutinį ir neskundžiamą verdiktą trijų LAT teisėjų kolegija skelbs birželio 6 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas