Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už verbavimą prostitucijai, sunkų sveikatos sutrikdymą ir poveikį nukentėjusiajai Kazlų Rūdos gyventojas kalės 4 metus

Antradienį Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį Kazlų Rūdos savivaldybės gyventojui H.S. (gim. 1975 m.), kuris buvo kaltinamas prekyba žmonėmis ir sunkiu sveikatos sutrikdymu bei poveikiu nukentėjusiajai. Teismas pripažino jį kaltu ir skyrė 4 metus pataisos namuose.
Kalėjimas
Kalėjimas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip rašoma Kauno apygardos teismo pranešime, du kartus teistas H.S. buvo teisiamas už tai, kad 2010 m. sausio 1-osios naktį, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, veikdamas bendrininkų grupėje su kitu asmeniu, Prienuose esančiame bute įkalbinėjo nukentėjusiąją J.K. savo noru vykti į Vokietiją verstis prostitucija, teigdamas, kad už ją jau sumokėta 2 tūkst. eurų, o šiai nesutikus ir bandant pabėgti iš buto, pavartojo fizinį smurtą ir grasino.

Taip pat kaltinamasis buvo teisiamas ir už sunkų sveikatos sutrikdymą, nes po minėtų įvykių nukentėjusiajai išsivystė pasikartojantis depresinis sutrikimas.

Be to, H.S. buvo kaltinamas daręs poveikį nukentėjusiajai, t.y. tų pačių metų sausio 6 d., veikdamas bendrininkų grupėje su tuo pačiu asmeniu, įkalbinėjo nukentėjusiąją atsiimti Prienų policijos komisariatui rašytą pareiškimą ir pakeisti ikiteisminio tyrimo pareigūnui duotus parodymus dėl H.S. veiksmų ir davė nurodymus, ką reikia sakyti policijos pareigūnams, žadėdamas už tai atsilyginti.

Kaltinamasis savo kaltės nepripažino ir teigė, kad su nukentėjusiąja ir kitais asmenimis šventė Naujuosius metus. Kad jau kalėjo už prekybą žmonėmis, prisipažino pats, kai merginos ėmė domėtis jo tatuiruotėmis. Nukentėjusiosios negąsdino, nemušė, nesiekė jos paveikti, kad sutiktų važiuoti į užsienį verstis prostitucija, o kai sulaikė policija, manė, kad už triukšmą ir girtavimą.

Visgi H.S. kaltė įvykdžius jam inkriminuotas nusikalstamas veikas buvo įrodyta remiantis išsamiais nukentėjusiosios ir liudytojų parodymais, ekspertizės ir teismo medicinos specialisto išvadomis, kitais byloje esančiais įrodymais.

Skirdamas bausmę kaltinamajam, teismas atsižvelgė į tai, kad atsakomybę lengvinančių aplinkybių nenustatyta, tačiau nustatyta atsakomybę sunkinanti aplinkybė – nusikalstamas veikas padarė apsvaigęs nuo alkoholio, be to, H.S. jau teistas už prekybą žmonėmis ir šis teistumas dar neišnykęs, kad padaryti du sunkūs ir vienas nesunkus nusikaltimas, kad veika pasireiškė tik verbavimu, o sveikatos sutrikdymas nebuvo ilgalaikis, tai atlikta idealiąja sutaptimi, ir skyrė kaltinamajam galutinę bausmę – laisvės atėmimą ketveriems metams pataisos namuose.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento