Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 10

Už žmogžudystę atsėdėjęs recidyvistas vėl nužudė: šįkart – savo gerą draugą

41-erių Varėnos rajono gyventojas Igoris Pranevičius pirmą kartą už žmogžudystę buvo nuteistas 2005 metais. Tąkart už grotų jis praleido 9-erius metus. Istorija, rodos, kartojasi. Šių metų lapkričio 29 dieną Kauno apygardos teismas vėl pripažino Igorį kaltu dėl nužudymo ir skyrė 8-erių metų nelaisvės bausmę. Paaiškėjo, kad pernai anapilin jis pasiuntė gerą draugą.
Kaltinamasis teisme
Kaltinamasis teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vidurinį išsilavinimą įgijęs, anksčiau 4 kartus teistas (kartą – už nužudymą) ir administracine tvarka baustas I.Pranevičius kaltinamas pernai tarpušvenčiu, naktį iš gruodžio 27-osios į 28-ąją, Varėnos rajono Dubičių kaime, kambaryje, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, tyčia, be jokios dingsties, metęs stiklinį butelį priešais sėdinčiam draugui M.B. į kaktą.

Dėl šio švystelėjimo nukentėjusiajam lūžo kaktikaulis bei kaukolės skliautas ir pamatas. Kraujui išsiliejus į smegenis, M.B. įvykio vietoje mirė. Tiesa, tik kitą rytą – iki tol nukentėjusysis toliau girtavo, tikino besijaučiąs gerai, nors kraujo klanai, aptikti išgertuvių vietoje, rodo ką kitą.

Greitosios draugui nesiruošė kviesti ir pats kaltininkas, dviem kartu girtavusiems liudytojams liepęs dar kiek palaukti. Medikų neiškvietė ir kartu girta (atvykusi policija nustatė daugiau nei 3 prom. girtumą) buvusi nukentėjusiojo sugyventinė. Ji tikino, kad mylimasis tai, jog jam silpna, tepasisakė ryte, o ji neturėjusi telefono, nieko kaime nepažįstanti.

Atsikėlęs ryte kaltinamasis net nepasiteiravo, kaip laikosi sužalotasis, o išėjo girtauti kitur, vėliau atsidūrė mamos namuose. Pabudęs naktį matė, kad prie jo namų stovi policijos mašinos, tačiau grįžo tik tuomet, kai pareigūnai išvyko. Ryte vėl užsipirko alkoholinių gėrimų, girtavo, kai staiga į namus dar kartą atvyko policija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne