Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užkaukus dūmų detektoriui, Prienų rajono gyventojas iš liepsnų skubėjo vaduoti savo mamą

Vienas spalio 19-osios rytas keliems Prienų rajono gyventojams įstrigs atmintyje visam laikui. Ankstų rytą vyras gelbėjo savo miegančią mamą iš ugnies nasrų. Viena laimė, kad namuose buvo autonominis dūmų detektorius.
Gaisras Prienų rajone
Gaisras Prienų rajone / PAGD nuotr.

Važatkiemio kaimo gyventoją pažadino autonominio dūmų detektoriaus signalas. Vyras pašoko iš lovos ir nubėgo į kitą kambarį, kur miegojo jo mama. Kambaryje degė jos lova ir tvyrojo daug dūmų.

Vyras nutempė mamą toliau nuo lovos, nubėgo atsinešti gesintuvo ir juo numalšino liepsnas, o smilkstančią antklodę išnešė į lauką. Gelbėdamas mamą vyras apdegė rankas.

Moteris gaisro metu prisikvėpavo nuodingų dūmų ir apdegė kojas. Ją greitosios pagalbos medikai išvežė į ligoninę.

„Gaisras kilo dėl neatsargaus rūkymo, – sakė Prienų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Darius Giraitis. – Greičiausiai moteris paryčiais užsirūkė ir nuo neužgesintos cigaretės pradėjo smilkti ir degti patalynė ir lova.

Vyras išgelbėjo savo mamą, o dūmų detektorius – juos abu. Jis savo namuose buvo įsirengęs du dūmų detektorius, turėjo net gesintuvą, kas irgi ne dažnai pasitaiko. Žmogus gyveno tvarkingai ir rūpinosi namų saugumu, tačiau mamos silpnybių sukontroliuoti negalėjo.“

Gaisro metu sudegė lova, aprūko kambarys, tačiau didesnių nuostolių buvo išvengta. Tad D.Giraitis siūlo visiems gyventojams atkreipti dėmesį į šį įvykį ir įsigyti dūmų detektorių, kol jų namuose neįvyko nelaimė.

Pasak D.Giraičio, bendradarbiaujant su savivaldybe, daugelis gyventojų yra aprūpinami šiais laiku apie nelaimę pranešančiais prietaisais:

„Savivaldybė parūpina dūmų detektorių, o mes įrengiame juos gyventojų namuose. Jau ne vieneri metai, kai rengiama ir kaminų valymo akcija. Savivaldybė atrenka daugiavaikes šeimas ar vienišus senyvus žmones, kurie nebegali išsivalyti kamino, Prienų butų ūkis skiria darbuotojus ir transportą su keltuvu, ir ši paslauga suteikiama gyventojams.

Tuo pačiu jiems paremontuojamos krosnys, o mes vykstame kartu ir papasakojame žmonės apie saugią gyvenseną ir įrengiame jiems dūmų detektorių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas