Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 11

Užpuolikų trijulę karšto vandens čiurkšle nuvijęs ūkininkas pats vos išvengė kalėjimo

Vanduo – gyvybė. Šis labiau apie gamtą sukurtas posakis vienam Dzūkijos ūkininkui įgijo kitokią prasmę: laukiniais santykiais pagrįsto užpuolimo metu vandenį jis panaudojo savigynai. Tiesa, pats dėl to vos neatsidūrė už grotų.
Užpuolimo ir gynybos epizodai: nuo įsibrovėlių, vienas kurių buvo su kauke ir teleskopine lazda, šeimininkas gynėsi vandens srove
Užpuolimo ir gynybos epizodai: nuo įsibrovėlių, vienas kurių buvo su kauke ir teleskopine lazda, šeimininkas gynėsi vandens srove. / Kadrai iš filmuotos medžiagos

„Jei ne ta vandens srovė mano rankose – šiandieną su jumis aš jau nekalbėčiau“, – tuo, kad parankinė savigynos priemonė išgelbėjo jo gyvybę, nė kiek neabejoja Darius.

Ūkininkas atsilaikė per akistatą su trimis užpuolikais, įsibrovusiais į jo valdas kaip tik tuo metu, kad Darius plovė traktorių. Vandens pistoletu jis apsigynė.

Visgi po šio veiksmo ūkininkas jaučiasi pats vos išvengęs teismo ir kalėjimo – vyrui ilgai teko aiškintis teisėsaugai, kai įtariamieji užpuolikai pasiskundė buvę sumušti ir sužaloti įkaitinto vandens srove.

„Jie buvo įtariamieji, aš – nukentėjusysis. Bet antrame tyrime ir mane apkaltino, kad jų atžvilgiu smurtavau“, – teigė Darius, šioje istorijoje visgi atsikratęs „specialiojo liudytojo“ statuso.

15min viešina filmuotą medžiagą, kaip užpultasis gynėsi aukšto slėgio vandens purkštuvu (žr. nuo 3-ios įrašo minutės).

Taip pat kelia klausimus dėl argumentų, kuriais remdamasi teisėsauga nutraukė bylą ir trims ūkininko užpuolikams, vienas kurių net nebuvo identifikuotas, nes išpuolio metu slėpė veidą po kauke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas