Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vagystė Pakruojo rajone užminė mįslę: ar galima niekam nematant pavogti 2250 tonų betono laužo?

Ketvirtadienį Šiaulių apskrities VPK registruotų įvykių suvestinėje pasirodė pranešimas apie tai, kad Pakruojo rajone, Laborų kaime pavogtas betono laužas, priklausęs įmonei. Jo pasigesta net 2250 tonų.
Naujo prekybos centro statybvietė Pilaitėje
Savivartis (asociatyvi nuotr.) / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Suvestinėje rašoma, kad įvykis, kuris pradėtas tirti kaip vagystė, galėjo prasidėti dar sausio 15-ą dieną ir tęstis kone mėnesį – iki vasario 12 dienos.

Skelbiama, kad pagrobtas betono laužas priklausė įmonei. Trupinto ir malto betono buvo pasisavinta 2250 tonų. Pirminiais duomenimis, nuostolis siekia 9000 eurų.

15min skaičiavimais, jei vienu vidutiniu savivarčiu, neviršijant nustatytų svorio reikalavimų, galima vežti 14 tonų, tai išvežti tokiam kiekiui betono laužo reikėjo 160 reisų.

Tai reiškia, kad jei betonas buvo vagiamas visą mėnesį, kiekvieną dieną savivartis įvykio vietoje turėjo apsilankyti penkis kartus.

„Betonas priklauso įmonei, o įmonės teritorija yra atvira, nėra aptverta valda. Įmonė ten susipylė tą betono laužą ir po kurio laiko pasigedo. Priimtas pareiškimas dėl vagystės, kol kas aplinkybės tikslinamos“, – sakė Šiaulių apskrities VPK atstovė Komunikacijos poskyrio vyr. specialistė Gailutė Smagriūnienė.

Neatmetama ir versija, kad betono laužas galėjo būti vežamas ne savavališkai, o žinant savininkams. Jei už jį vėliau tiesiog nebuvo atsiskaityta, įmonė ir kreipėsi dėl vagystės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas