Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikinas iš Ukmergės skandalingoje kyšio byloje iš nesvarbaus liudytojo trumpam virto svarbiausiu veikėju

Byla, kurioje dėl galimai paimtų kyšių ir dokumentų klastojimo teisiami du sostinės kelių policininkai, užstrigo, nes antrą kartą iš eilės į teismą neatvyko liudytojas iš Ukmergės.
Rytis Jasionis ir Arūnas Zabulis
Byla kol kas užstrigusi, nes teisiami policininkai R.Jasionis (kairėje) bei A.Zabulis yra pareiškę duosiantys parodymus tik po to, kai bus apklausti visi liudytojai. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Skandalingą dviejų sostinės kelių policininkų, galimai paėmusių kyšį iš vairuotojo tiesiai po STT vaizdo kameromis, bylą nagrinėjančiame teisme antradienį neišvengta rimtų kliūčių.

Teisėja Ainora Kornelija Macevičienė nustėro, kai atėjusi į posėdžių salę pamatė tik savo sekretorę, prokurorą ir kelis žurnalistus. Teisėja negalėjo patikėti, kad nėra nei kaltinamųjų, nei jų advokatų, nei vienintelio ligšiol neapklausto liudytojo, dėl kurio iš esmės ir buvo rengiamas antradienio posėdis.

Prokuroras prasitarė, kad vienas advokatų skambino ir įspėjo apie vėlavimą. Netrukus kaltinamieji su gynėjais sugužėjo į salę, atsiprašinėdami dėl transporto spūsčių.

Teisėja paprašė sekretorės nueiti į koridorių ir paieškoti svarbiojo liudytojo. „Nieko nėra“, – parėjusi raportavo sekretorė.

Ukmergiškis Arnas Sinkevičius susijęs su bylos epizodu, kai neblaivaus vairuotojo kyšis policininkams Arūnui Zabuliui ir Ryčiui Jasioniui galimai buvo duotas sostinės Tilto gatvėje.

A.Sinkevičius buvo tarp pažeidėjo keleivių, padėjusių surinkti įkliuvusiam vairuotojui reikiamą grynųjų sumą. Kaip rašė 15min.lt, du liudytojai iš to paties ekipažo į teismą sostinėje buvo atvykę ir apklausti pirmadienį. Nors liudytojai pažįsta ir A.Sinkevičių, pastarasis kažkodėl nenorėjo kartu vykti į sostinę.

Jau išvakarėse teisėja A.K.Macevičienė paprašė ukmergiškių perduoti bičiuliui, kad šis neerzintų teismo. Tačiau teisėjos linkėjimai A.Sinkevičiaus arba nepasiekė, arba nesudomino.

Dabar, kai antradienio posėdį teko atidėti, A.Sinkevičių nutarta atvesdinti su policijos pareigūnų pagalba. Maža to, proceso dalyviai prakalbo apie baudos skyrimą liudytojui už teismo šaukimo ignoravimą. Teismo žiniomis, šaukimai A.Sinkevičių pasiekė. Duomenų, kodėl jis neatvyksta, nėra.

Jei vaikinas nepateiks įrodymų apie svarbias jo neatvykimą lėmusias priežastis, teismas spręs dėl nuobaudos jam skyrimo.

Byla kol kas užstrigusi, nes teisiami policininkai R.Jasionis bei A.Zabulis yra pareiškę duosiantys parodymus tik po to, kai bus apklausti visi liudytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai