Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vaikino „verslo ir sekso“ planas Dzūkijoje: (par)davė paauglei kanapių, o tada ją išnaudojo

Į teisiamųjų suolą – dėl narkotikų platinimo nepilnamečiams ir seksualinio mažametės išnaudojimo, praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija / Prokuratūros archyvo nuotr.

Kauno apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas, kuriame du jaunuoliai kaltinami narkotikų platinimu nepilnamečiams, o vienas jų – ir mažametės privertimu lytiškai santykiauti bei nesunkiu sveikatos sutrikdymu.

Tyrimo duomenimis, du kaltinamieji 2021 metų rugpjūtį – 2022 metų sausį Dzūkijos regione galimai platino narkotines medžiagas nepilnamečiams. Įtariama, kad kaltinamieji vaikus vaišino, o vėliau jiems pardavinėdavo kanapių suktines.

Bylos duomenimis, kaltinamieji vaikus vaišino, o vėliau jiems pardavinėdavo kanapių suktines.

Ikiteisminio tyrimo metu taip pat buvo nustatyta, kad vienas kaltinamųjų, tuo metu dar pats būdamas nepilnametis, galimai seksualiai išnaudojo mažametę – pavaišindavo arba parduodavo kanapių ir po to su ja lytiškai santykiaudavo. Vėliau ekspertai nustatė, kad dėl tokių kaltinamojo veiksmų buvo nesunkiai sutrikdyta nukentėjusiosios sveikata.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, o tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas platino narkotines ar psichotropines medžiagas nepilnamečiams, baudžiamas laisvės atėmimu nuo trejų iki dvylikos metų. Tas, kas lytiškai santykiavo ar kitaip tenkino lytinę aistrą su nepilnamečiu asmeniu pasiūlęs, pažadėjęs suteikti ar suteikęs jam ar kitam asmeniui už tai pinigų ar kitokios formos atlygį, jeigu nebuvo išžaginimo, seksualinio prievartavimo ar privertimo lytiškai santykiauti požymių, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų. Už mažamečio asmens nesunkų sveikatos sutrikdymą baudžiama laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas