Sportas gyvai

Vaikus šulinyje nuskandinęs Aurelijus Beras laisvėje: ar vis dar pavojingas – nuomonės skiriasi

Lietuvą beveik prieš 8,5 metų pašiurpinęs, savo du mažus vaikus į šulinį Kėdainių rajone, Saviečiuose, įmetęs 44 metų Aurelijus Beras prieš kurį laiką buvo išleistas iš Rokiškio psichiatrinės ligoninės – šiuo metu jis gyvena Rukloje (Jonavos r.) esančioje globos įstaigoje, rašo lrytas.lt.
Dviejų savo vaikų nužudymu įtariamas Kėdainių rajono gyventojas
Dėl dviejų savo vaikų nužudymo priverstinai gydomas Kėdainių rajono gyventojas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vyras už globos įstaigos ribų gali išeiti be pareigūnų palydos, vyksta į darbą pakaunės Karmėlavos miestelyje. Vaikų žudikui po ilgo laikotarpio atsirado galimybė be jokių kliūčių įsigyti svaigalų – kraupų nusikaltimą jis įvykdė būtent išsivysčius alkoholio sukeltai psichozei, pastebi portalas.

Du iš keturių savo vaikų – dvimetį berniuką ir keturių mėnesių mergaitę – įmetė į kieme esantį šulinį.

15min primena, kad 2016 metų sausio 2-ąją, naktį iš penktadienio į šeštadienį, Kėdainių rajone esančiame Saviečių kaime 1979 metais gimęs A.Beras smurtaudamas privertė iš namų pabėgti sugyventinę, o du iš keturių savo vaikų – dvimetį berniuką ir keturių mėnesių mergaitę – įtariama, įmetė į kieme esantį šulinį.

Vaikai per kelias minutes žuvo paskendę, sušalę.

Nusikaltimo padarymo metu vyras buvo blaivus. Jau tuomet įtarta, kad anksčiau 1 kartą teistas ir 5 kartus administracine tvarka baustas vyras gali turėti psichikos sveikatos problemų.

Vaikžudys dėl sveikatos būklės nebuvo teisiamas – patalpintas priverstiniam gydymui į Rokiškio psichiatrijos ligoninę. Teigta, jog psichikos liga vyrui išsivystė nuo ilgalaikio alkoholio vartojimo.

Priverčiamoji medicinos priemonė – stacionarinis stebėjimas griežto, sustiprinto ir bendro stebėjimo sąlygomis Rokiškio psichiatrijos ligoninėje A.Berui buvo taikoma ilgiau nei 7 metus. Vėliau teismo pozicija sušvelnėjo: stacionarinė priežiūra pakeista ambulatoriniu stebėjimu.

Po septynerių metų, teismui konstatavus, kad gydymas buvo sėkmingas, nuspręsta jį išleisti iš ligoninės ir perduoti sesers globon.

Visgi sesuo brolio prižiūrėti neturėjo galimybių, tad vyrui prireikė valdiškų globos namų.

„Asmuo grėsmės nekelia“, – įsitikinusi Paupio globos namų direktorės pavaduotoja socialiniams reikalams Evelina Pekienė.

Vis dėlto buvę A.Bero aplinkos žmonės, kurie prašė viešai jų neįvardinti, portalui lrytas.lt tvirtino, jog esant tokiai situacijai, jie jaučiasi nesaugūs. Teigiama, kad apie Saviečių pabaisa praminto vyro sugrįžimą į gretimą rajoną jie sužinojo tik pastarosiomis dienomis.

Panevėžio apylinkės teismo pirmininko padėjėja ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Irma Gritėnienė minėtam portalui pranešė, jog pagal byloje esančius duomenis, A.Bero būklė yra pagerėjusi ir stabili jau pusantrų metų. Todėl, teismo vertinimu, jau nebėra tikslinga tokį asmenį gydyti specializuotame stacionare: „Nustatyta, kad A.Beras ambulatorinėmis sąlygomis gyvens struktūrizuotoje aplinkoje, kur jam bus taikoma ilgalaikė socialinė globa. Jis bus prižiūrimas specialistų, kurie užtikrins, kad jis reguliariai vartotų vaistus, nustatytu laiku nuvyktų pas psichiatrus, laikytųsi ambulatorinio režimo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius