Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikystės draugą parke peiliu subadęs biržietis nuteistas devyneriems metams

Panevėžio apygardos teismas pirmadienį paskelbė nuosprendį byloje, kurioje 23-ejų metų biržietis Žydrūnas Skavaronskas buvo kaltinamas savo draugo Salvijaus Aukštikalnio nužudymu. Kaltinamąjį teismas už grotų pasiuntė devyneriems metams.
Panevėžio apygardos teisme
Panevėžio apygardos teisme / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Nužudymas buvo įvykdytas praėjusių metų rugpjūčio pabaigoje, kai žmonės Dauguviečio parke aptiko nužudyto jaunuolio kūną. Iš pradžių nusikaltimas buvo siejamas su jaunimo išgertuvėmis, tą patį vakarą vykusiomis parke. Tačiau kiek vėliau paaiškėjo dramatiška atomazga.

Buvo nustatyta, kad Salvijų Aukštikalnį peiliu subadė jo draugas Žydrūnas Skavaronskas. Pastarasis neslėpė savo jausmų Salvijui, tačiau atsako į rodomą dėmesį nesulaukė. Salvijui pradėjus draugauti su mergina, Žydrūnas Skavaronskas ėmė jiems abiems grasinti susidorojimu ir galiausiai savo planą įvykdė.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Peilis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Peilis

Parduotuvėje įsigijęs virtuvinį peilį jis vieną vakarą Salvijų Aukštikalnį pakvietė susitikti. Tuomet auka buvo žiauriai subadyta peiliu. Ekspertai nustatė 13 dūrių į gyvybiškai svarbias kūno vietas. Po nusikaltimo Žydrūnas Skavaronskas slėpė įkalčius upėje, bandė susirasti alibi ir į pagrobtą nužudytojo telefoną jau po įvykio dar rašė žinutes, taip bandydamas suklaidinti tyrėjus.

Tačiau galiausiai Žydrūno Skavaronsko įvykdytas nusikaltimas buvo išaiškintas ir jaunuolis sėdo į teisiamųjų suolą. Prokurorai prašė žudiką įkalinti trylikai metų, bet teismas nusprendė, jog kaltinamasis už grotų praleisti turės devynerius metus. Mažesnės nei vidurkis bausmės motyvus teismas grindė jaunu kaltinamojo amžiumi, prisipažinimu bei gailėjimusi dėl to, ką padarė. Nužudytojo motinai ir tėvui kaltinamasis turės atlyginti po 30 000 eurų moralinę žalą ir teisminio proceso metu patirtas išlaidas.

Išklausyti nuosprendžio Žydrūnas Skavaronskas nepanoro. Jis kreipėsi į teismą su prašymu, jog į Panevėžį iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus nebūtų vežamas. Teismas planavo surengti vaizdo konferenciją, tačiau ryšio su Šiaulių tardymo izoliatoriumi užmegzti nepavyko, todėl nuosprendis buvo skaitomas Žydrūnui Skavaronskui nedalyvaujant.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Laima Aukštikalnienė
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Laima Aukštikalnienė

Po posėdžio nužudytojo artimieji tvirtino, kad su advokatu tarsis, ar tokį sprendimą skųsti.

„Kad ir kokia bausmė, mums tai sūnaus nesugrąžins. Mes niekada neturėsime progos jo apkabinti. Be abejo, norėjosi, kad ta bausmė būtų adekvati, kad jis suvoktų, ką jis padarė. Ir tas motyvas, kad jis gailėjosi, teismo metu jis buvo tik parodomasis. Tai buvo formalu. Nematėme jokio gailesčio, jokio atgailavimo. Akivaizdu tik tai, kad jis žiūri, kaip lengviau iš šitos situacijos išeiti“, – apie teismo sprendimą Žydrūnui Skavaronskui sakė nužudytojo mama.

Panevėžio apygardos teismo sprendimas per 20 dienų gali būti skundžiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito