Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ventos upėje dingusio baidarininko draugė: „Baidares įtraukė į sūkurį, negalėjome įkvėpti oro“

Penktadienį Akmenės rajone iš baidarės iškrito ir dingo Imantas Misevičius. Jo paieškos buvo tęsiamos ir sekmadienį, ir pirmadienį, tačiau kol kas vyro rasti nepavyko. Artimieji nenuleidžia rankų ir paieškai buria savanorius, tikisi dar didesnio visuomenės įsitraukimo bei laimingos šio įvykio baigties.
Imantas Misevičius
Imantas Misevičius / 15min montažas

Kaip nurodoma Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato suvestinėje, rugpjūčio 2 d. 14.20 val. Akmenės rajone Pagamės kaime, Ventos upėje iš baidarės iškrito ir vandenyje dingo Imantas Misevičius.

Apie tęsiamas paieškas jo draugė Karolina Germanavičiūtė pasidalijo savo „Facebook“ paskyroje, prašydama pagalbos. Visgi iki pirmadienio 14 val. Imantas Misevičius dar nebuvo rastas.

Moteris 15min taip pat atskleidė ir daugiau įvykio aplinkybių bei visą jos draugo dingimo upėje chronologiją.

„Mūsų buvo 10 žmonių. Plaukėme penkiomis baidarėmis. Dvi baidarės nukrito nuo krioklio, tris išgelbėjo šalia stovyklaujantys du žmonės. Papartynės malūno užtvankoje anksčiau nebuvo tokio nutekėjimo kaip dabar. Vanduo krisdamas sukuria sūkurį, į kurį mes ir pakliuvome. Jausmas kaip skalbimo mašinoje, be galimybės įkvėpti oro.

Aš buvau paskutinė, kuri negalėjo įkvėpti oro. Imantas puolė atgal gelbėti manęs, tačiau pasileidome vienas nuo kito, aš praradau sąmonę ir veidu į upę plaukiau pasroviui, o Imantą nunešė srovė tolyn.

Giminaitis, kuris paskutinį kartą jį matė vandenyje, bandė čiupti už liemenės, bet išslydo iš rankų. Tačiau Imantas buvo iškėlęs galvą ir atrodė žvalus. Kai tik supratome, kad Imanto nėra, iš karto paskambinome pagalbos numeriu.

Ištraukus mane, vienam vyrukui padarius dirbtinį kvėpavimą ir atsipeikėjus, paklausus, kur Imantas, jau buvo per vėlu. Gelbėjimosi liemenę rado tiek mano, tiek jo. Vieną už 1 km, kitą už 2 km.

Tikimės, jog jis išlipo į krantą, išmetė savo liemenę atgal į upę ir išėjo miškais. Labai reikia pagalbos vandens motociklų, nes valtys arti kranto negali priplaukti, užsikiša motorai.

Šiandien pažadėta, kad pakils parasparniai virš šalia upės esančių miškų, bet vėjas nepalankus. Jeigu tik yra galimybė, reikia su dronais, termovizoriais pakilti virš medžių, kad surastume jį gyvą.

Gelbėtojai suteikia narus ir dronus. Šiandien patys einame į miškus, susibūrę po 4-6 žmones. Nežinome nei vietovių, nei kur būtų galimybė ieškoti. Pagalbos iš kariuomenės taipogi neturime“, – 15min šio įvykio detales nupasakojo dingusiojo draugė Karolina Germanavičiūtė.

Imantas Misevičius buvo apsirengęs pilkais marškinėliais su oranžiniais užrašais ir mėlynais šortais. Pamačius požymius atitinkantį asmenį apie tai prašoma pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas