Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Verslininkas priėjo liepto galą – pasisavinęs 131 tūkst. eurų, įmonę privedė prie bankroto

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras teismui su kaltinamuoju aktu perdavė bylą, kurioje vilnietis A.M. kaltinamas nusikalstamu bankrotu, turto pasisavinimu, dokumento suklastojimu ar disponavimu suklastotu dokumentu bei apgaulingu finansinės apskaitos tvarkymu ir organizavimu.
Tuščia piniginė
Tuščia piniginė/ Asociatyvi nuotr. / 123rf.com nuotr.

Kaip rašoma Kauno apygardos pranešime spaudai, A.M. kaltinamas tuo, kad nuo 2004 metų balandžio iki 2021 metų rugpjūčio, būdamas uždarosios akcinės bendrovės direktoriumi, atsakingu už įmonės finansines lėšas bei disponavimą jomis, pasisavino įmonei priklausiusius daugiau nei 131 tūkst. eurų.

Taip pat įtariama, kad A.M., privalėdamas veikti bendrovės naudai ir laikytis įstatymų bei kitų teisės aktų, sąmoningai blogai valdė įmonę ir padarė ją nemokia.

A.M., galimai pasisavinęs daugiau nei 131 tūkst. eurų, pablogino įmonės finansinę ir turtinę padėti, nepalikdamas galimybės įmonei padengti 103 tūkst. eurų įsiskolinimo kreditoriams.

Šios aplinkybės nulėmė įmonės bankrotą, o kreditoriams padaryta didelė turtinė žala.

A.M. taip pat kaltinamas tuo, jog 2019 metų birželio mėnesį suklastojo įmonės kasos orderius, kuriuose surašė tikrovės galimai neatitinkančią informaciją.

Dokumentuose buvo nurodoma, kad įmonė vienam asmeniui išmokėjo, o šis priėmė 9 tūkst. eurų, nors šie pinigai išmokėti nebuvo.

Vyras taip pat kaltinamas, jog būdamas atsakingu už įmonės buhalterinės apskaitos organizavimą, nuo 2019 metų birželio iki 2019 metų pabaigos kitos įmonės buhalterei, nieko nežinančiai apie daromą nusikalstamą veiką, perdavė suklastotus dokumentus.

A.M. pateiktuose kasos orderiuose buvo nurodyti tikrovės neatitinkantys duomenys, jog jo vadovaujama įmonė kitam asmeniui per du kartus išmokėjo 20 tūkst. eurų.

Dėl tokios nusikalstamos veikos iš dalies negalima nustatyti įmonės turto, nuosavo kapitalo ir įsipareigojimų.

Griežčiausia už šias nusikalstamas veikas numatoma bausmė – laisvės atėmimas iki 10 metų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Dainius Simonavičius, tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas