Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viešosios tvarkos biuras: veiklą pradeda naujas policijos padalinys

Viešosios tvarkos biuras (VTB). Taip vadinasi naujasis nuo šios dienos veikiantis policijos padalinys, kurio personalui pavesta atlikta daug su viešąja tvarka susijusių funkcijų. Biuro vadovo pareigas laikinai eina VTB viršininko pavaduotojas Mindaugas Akelaitis.
Mindaugas Akelaitis
Mindaugas Akelaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Penktadienį veiklą pradeda naujas padalinys – Viešosios tvarkos biuras.

Nuo 2023 m. rugsėjo 1 d. Policijos departamente įsteigtas Viešosios tvarkos biuras, kuris perims šiuo metu vykdomų Pajėgų valdymo valdybos, Viešosios policijos valdybos bei Lietuvos kriminalistinių tyrimų centro Kinologijos valdybos funkcijas, taip Lietuvos kelių policijos tarnybos funkcijas, kiek tai susiję su strategijos eismo saugumo užtikrinimo srityje formavimu ir įgyvendinimu policijos įstaigose.

Policijos iliustracija/Temos iliustracija
Policijos iliustracija/Temos iliustracija

Padaliniui pagal kompetenciją pavesta:

  • formuoti policijos kinologijos veiklos, nusikalstamų veikų ir administracinių nusižengimų teisės pažeidimų prevencijos, parengties veikti krizių, ekstremaliųjų situacijų, nepaprastosios ar karo padėties, mobilizacijos ir panašiais atvejais, keliančiais pavojų visuomenės saugumui strategiją, koordinuoti ir kontroliuoti šios strategijos įgyvendinimą policijoje;

Veikti krizių, ekstremaliųjų situacijų, nepaprastosios ar karo padėties, mobilizacijos ir panašiais atvejais, keliančiais pavojų visuomenės saugumui.

  • formuoti ir įgyvendinti viešosios tvarkos, eismo automobilių keliais priežiūros, administracinių nusižengimų teisenos, objektų apsaugos, reagavimo į įvykius, pajėgų valdymo, areštinių, konvojaus, darbo su pristatytais asmenimis, asmenų paieškos įgyvendinimo strategiją, koordinuoti ir kontroliuoti šios strategijos įgyvendinimą policijoje;
  • užtikrinti bendradarbiavimą su Lietuvos ir užsienio valstybių teisėsaugos ir kitomis institucijomis, vykdyti objektų apsaugą ir rizikos asmenų kontrolę, pajėgų valdymą ir reagavimą į įvykius bei įgyvendinti priskirtas kinologijos veiklos funkcijas;
  • formuoti ir įgyvendinti policijos prižiūrimų licencijuojamų veiklų bei ribotos civilinės apyvartos daiktų kontrolės strategiją ir užtikrinti su tuo susijusių funkcijų, taip pat funkcijų susijusių su užsieniečių keliamų grėsmių vertinimu, vykdymą.

Nuo 2023 m. lapkričio 1 d. Viešosios tvarkos biure numatoma centralizuoti šalies mastu vykdomas licencijavimo funkcijas (tiek leidimų išdavimas, tiek licencijuojamos veiklos kontrolės funkcijos). Pareigūnai liks dirbti nuotolinėse darbo vietose apskričių vyriausiuose policijos komisariatuose, bet jų veikla bus organizuojama vieningai iš vieno padalinio, formuojant vieningą praktiką šalyje.

Iki tol, kol bus paskirtas vadovas, naujai įsteigtam padaliniui laikinai vadovaus atranką laimėjęs Viešosios tvarkos biuro viršininko pavaduotojas Mindaugas Akelaitis. Šis pareigūnas prieš tai buvo Policijos departamento Viešosios policijos valdybos viršininkas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Mindaugas Akelaitis
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Mindaugas Akelaitis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito