Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilkikas Grigiškėse pakibo virš skardžio (nuotraukos, video, papildyta 14.05 val.)

Vilniaus policija kelias valandas suko galvas, kaip ištraukti keliolika tonų sveriantį vilkiką, sostinės prieigose pakibusį virš skardžio.
Įvykio vietoje
Vilkikas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Trečiadienį prieš vidurdienį Rusijos piliečio vairuojamas vilkikas, važiuodamas nuo Kauno  Vilniaus link ir leisdamasis nuo kalno į Grigiškes, nulėkė nuo kelio, pramušė atitvarą ir pakibo ant aukšto pylimo.

Vairuotojas tvirtina nesuvaldęs sunkiasvorio automobilio ir todėl nulėkęs nuo kelio. Rusas teigia vežęs televizorių krovinį, sveriantį 7,5 t.

Pakibęs virš skardžio vilkikas sustojo užkliuvęs už nulaužto stulpo ir medžio. Jei jis nukristų, atsidurtų Grigiškių gyventojų daržuose.

Vilkiką ištraukti gali tik sunkiasvoris kranas, jį Vilniaus pareigūnai rado Alytuje.

Laukdama krano, policija vilkiko vairuotoją išsivežė apklausti.

Visai netoli vietos, kur vilkikas pakibo virš skardžio, tik arčiau Vilniaus, beveik tuo pat metu susidūrė šiukšlių surinkimo automobilis su mikroautobusiuku. Prie pat vilkiko tuo pat metu jauno vairuotojo automobilis „Huyndai" įsirėžė į kelio atitvarus.

Policija teigia, kad tuo metu, kai įvyko visos šios avarijos, kelias nebuvo slidus. Pareigūnų manymu, vairuotojai tiesiog nepasirinko saugaus greičio. Žmonės šiose avarijose nenukentėjo.

Netoli įvykio vietos įsikūręs verslininkas Dalius Maniušis 15min.lt teigė manantis, kad visos šios, o ir kitos nelaimės Grigiškėse vyksta dėl nesutvarkyto kelio Vilnius–Kaunas ir jame įspaustų sunkvežimių vėžių. Verslininkas 15min.lt žurnalistui rodė ant asfalto įspaustas bangas ir teigė, kad dėl tokių kelio nelygumų Grigiškėse įvyksta daug avarijų.

„Jau ne vieną kartą kelininkams sakiau, kad tvarkytų tokias vietas. Viskas veltui. Ne kartą buvo sakyti, kad Grigiškėse šiame kelyje transporto eismą reikia apriboti iki 50 km/val. Dabar leidžiamas greitis yra 70 km/val., visi važiuoja 90 km/val. Kol nebus sutvarkytas kelias, tokių avarijų bus ir daugiau“, – sakė D.Maniušis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito