Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
09:58 /12:14

Policijos vadas apie Vilniaus centre iš Neries ištrauktą kūną: „Mes įtariame, kad tai tikrai Matas“

Pirmadienį apie 9 val. 30 min. pranešta, kad upėje pastebėtas žmogaus kūnas. Policija 15min patvirtino, kad kūnas tikrai aptiktas ir jau ištrauktas. Tapatybė šią minutę formaliai dar nežinoma, tačiau policijos generalinis komisaras Renatas Požėla teigia, jog įtariama, kad tai daugiau nei dvi savaites ieškoto 15-mečio Mato kūnas. „Tai jaunas žmogus, drabužiai atitinka aprašymą“, – BNS cituoja policijos vadovą. „Facebook“ grupėje prabilo ir Mato paieškų koordinatorė.

„Mes įtariame, kad tai tikrai Matas. Bet kol kas tik įtariame. Reikia atlikti atpažinimo procedūrą. Manau, kad šiuo metu tas ir vyksta. Dėl detalių tai kolegos iš Vilniaus apskrities policijos komisariato daugiau žinotų. Aš patį faktą žinau, kad rastas kūnas ir mes įtariame, kad tai yra dingęs Matas“, – 15min sakė policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis 15min sakė, kad ištrauktas kūnas atitinka ieškomo vaikino požymius. „Galimai, taip, galim patvirtinti kad atitinka požymius“, – sakė jis, tačiau pabrėžė, kad tapatybė dar nenustatyta, reikia atlikti tyrimus.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniaus centre iš Neries ištrauktas kūnas buvo laikinai įkeltas į baržą.
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniaus centre iš Neries ištrauktas kūnas buvo laikinai įkeltas į baržą.

Iki vidurdienio tarnybos dirbo skenduolio suradimo vietoje: nors medikai mirties faktą patvirtino iš karto, bent keletą valandų tyrimo veiksmai buvo atliekami čia pat, laivo, prie kurio buvo surastas kūnas, denyje. Be kita ko, policijos ekspertai įvykio vietą fiksavo iš drono.

Bendrojo pagalbos centro numeriu 112 skambinęs liudininkas pranešė, kad Neries upėje ties A.Goštauto gatve mato „plūduriuojantį“ žmogaus kūną. Neries srovė kūną kažkiek plukdė.

Pranešėjo žodžiais tariant, srovė nešė kūną link Vingio parko, į pranešimą reagavo visos tarnybos. A.Goštauto gatvė Vilniuje prasideda ties Operos ir baleto teatru, kairiajame Neries krante tęsiasi beveik iki Vingio parko prieigų.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyris 15min informavo, kad kūnas iš akiračio nedingo, ugniagesiams gelbėtojams pavyko jį ištraukti. Netrukus kūnas laikinai buvo padėtas ne ant krantinės, bet į vieną iš prišvartuotų baržų.

Tyrėjai ir ekspertai kūno suradimo vietoje darbavosi beveik pustrečios valandos. Kelios minutės po 12-tos valandos palaikai buvo išvežti tolimesniems tyrimams į teismo medicinos ekspertizių skyrių. Formaliai byla vadinasi „tiksliai mirties priežasčiai nustatyti“.

Prašome išlaikyti rimtį ir susitelkimą, netrukdyti Mato šeimos šią nelengvą akimirką.

Kaip žinoma, pastarąsias kelias savaites Vilniuje, daugiausia Neries upėje, buvo ieškoma be žinios dingusio 15-mečio.

15min kaip tik pasakojo, kad savaitgalio paieškų pastangos buvo labai didelės, bet tuščios, o šios savaitės pradžioje natūraliai planuota šiokia tokia pertrauka, atokvėpis prieš naujus paieškų planus.

15min šiomis dienomis taip pat pasakojo apie keletą svarbių detalių, susijusių su Mato dingimu ir paieškos reikalais – tiek apie veikusį jo mobilųjį telefoną, tiek apie su savimi tikriausiai turėtus būsto raktus.

Suprasti akimirksniu

  • Pirmadienį (rugsėjo 30 d.), apie 8 val. 50 min., į Vilniaus pareigūnus kreipėsi Žirmūnų gyventoja. Mato mama pranešė, kad sūnus dingo, naktį išėjęs iš namų, nors anksčiau taip niekuomet nebuvo padaręs.
  • Paskutinį kartą Matas matytas būtent tą naktį iš sekmadienio į pirmadienį 04.21 val., išeinantis iš „Lemon Gym“ sporto klubo Antakalnyje (Antakalnio g.). Pasuko link Šilo g., kirto kelią ties „Caffeine“ kavine ir toliau duomenų apie jaunuolio judėjimo kryptį nėra.
  • „Ant Šilo tilto vidurio rasta kuprinė su visais jaunuolio daiktais, tad su savimi daugiau nieko neturėjo“, – tokie fiksuoti Mato paieškų orientyrai.
  • Lieknas, 15 metų, 175 cm ūgio, vilkėjo trumpus mėlynus šortus „Jack & Jones“, žydrus „Nike“ sportbačius, juodą „Jack & Jones“ džemperį su „Jack & Jones“ užrašu per visą krūtinę“, – nurodomi Mato požymiai.
  • Iki spalio 13-osios, sekmadienio, dar vyko intensyvios 15-mečio paieškos, jos buvo orientuotos daugiausiai būtent į upę. Šią savaitę misiją planuota po trumpo atokvėpio pratęsti.

Pirmadienį rasto skenduolio tapatybė pradžioje nebuvo žinoma, požymiai dar nebuvo nurodomi. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovė Edita Zdanevičienė 15min įvykio įkarštyje patvirtino, kad dėl galimos skenduolio tapatybės išsiaiškinti stengiasi ir visuomenę galės informuoti policija. Anot PAGD atstovės, pirminis pranešimas gautas 9.28 val., o netrukus palaikai jau buvo ištraukti į krantą, kai ties J.Jasinskio gatve jie užstrigo prie vieno laivo (baržos).

„Tai jaunas žmogus, drabužiai atitinka aprašymą“, – BNS sakė generalinis komisaras R.Požėla.

„Facebook“ grupėje „Mato paieška“ šią misiją jau trečią savaitę koordinuojanti Neringa Gujienė taip pat reagavo į kilusį sujudimą.

„Visa bendruomenė dar laukiame žinių apie šiandien Neryje rastą jaunuolį, ekspertų išvadų tenka palaukti. Labai prašome išlaikyti rimtį ir susitelkimą, bei netrukdyti Mato šeimos šią nelengvą akimirką. Dėkojame už supratingumą,“ – prašydama empatiško požiūrio, socialiniame tinkle įrašu pasidalijo koordinatorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant