Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus apskrityje siautėję žaibiški vagys liepto galą priėjo Širvintose: Ž.Pinskuvienė skambino pavojaus varpais

Vilniaus policijos kriminalistai praneša pagaliau sulaikę du vagis, kurie nuo birželio pradžios Vilniuje, Vilniaus, Širvintų bei Šalčininkų rajonuose įtariami įvykdę net keliasdešimt žaibiškų vagysčių.
Sulaikyti vagystėmis įsibraunant į patalpas įtariami asmenys
Sulaikyti vagystėmis įsibraunant į patalpas įtariami asmenys / Lietuvos policijos nuotr.

Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus pareigūnai operatyviai išsiaiškino ir sulaikė du jaunus vyrus (gimusius 1999 m. ir 1996 m.), įtariamus vagystėmis įsibraunant į patalpas. Abu jie atsidūrė areštinėje.

Keliasdešimt žaibiškų nusikaltimų

Sostinės kriminalistai, analizuodami kriminogeninę situaciją Vilniaus apskrityje, pastebėjo, kad nuo šių metų birželio mėn. pradžios padaugėjo nusikalstamų veikų, „žaibiškai“ įsibraunant į patalpas, tai yra, kol per kelias minutės atvažiuoja apsaugos ekipažas, nusikaltimą įvykdęs asmuo ar asmenys spėja pasišalinti.

Buvo pradėta net keliasdešimt ikiteisminių tyrimų dėl tokio pobūdžio nusikalstamų veikų Vilniuje, Vilniaus, Širvintų bei Šalčininkų rajonuose.

Ikiteisminio tyrimo metu sostinės kriminalistai pasitelkė kolegas iš kitų padalinių – kruopščiai atlikę įvairius ikiteisminio tyrimo veiksmus bei surinkę pakankamai įrodymų, išaiškino, kad tai – vienos grupės darbas.

Įkliuvo po nakties antpuolio Širvintose

Per gana trumpą laiko tarpą kriminalistai operatyviai nustatė įtariamuosius ir, pasitelkę Viešosios tvarkos valdybos Specialiosios parengties skyriaus pareigūnus, birželio 30 d. karštais pėdsakais, iškart po įvykdyto nusikaltimo Širvintų rajone, sulaikė ir į areštinę uždarė vagystėse dalyvavusius asmenis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Živilė Pinskuvienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Živilė Pinskuvienė

Širvintose siautėję vagys išgąsdino Širvintų rajono merę Živilę Pinskuvienę, kuri ketvirtadienį „Facebook“ paskelbė dramatišką įrašą, paraginusi širvintiškius saugotis, rakinkti duris ir būti budrius.

Šią naktį jie siautė Širvintose. Apvogtos kavinės „Terasa“, „Lelija“, restoranas, gėlių salonas. Buvo bandoma patekti net stogais.

Ž.Pinskuvienė rašė, kad Širvintose siaučia vagys, anot jos, „galimai – narkomanų grupuotės, besišlaistančios aplinkui Vilnių ir švarinančios viską, kas pasitaiko“.

„Šią naktį jie siautė Širvintose. Apvogtos kavinės „Terasa“, „Lelija“, restoranas, gėlių salonas. Buvo bandoma patekti net stogais.

Imami grynieji, kiek jų pavyksta rasti. Iš kavinės „Terasa“ paimta net Rimanto Kaukėno labdaros fondo aukų dėžutė su vos keliais eurais. Pavogti paspirtukai iš daugiabučių kiemų.

Lygis toks, kad bandyta patekti ir į polikliniką. Vaistų, švirkštų? Ko dar gali ten reikėti?

Ir tai – vienos nakties darbas“, – rašė Ž.Pinskuvienė.

Ji pranešė sužinojusi, kad sulaikyti du asmenys, bet jų gali būti ir daugiau.

Namuose – vagysčių įrankiai

Jie ne kartą teisti už analogiškus nusikaltimus. Kratų metu įtariamųjų namuose bei jų automobiliuose buvo rasta ir paimta ikiteisminiam tyrimui reikšmingi daiktiniai įrodymai: drabužiai, kaukės, laužymo ir kiti įrankiai.

Sulaikytiems asmenims buvo pareikšti įtarimai dėl padarytos nusikalstamos veikos ir artimiausiu metu bus sprendžiamas klausimas dėl griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo jiems skyrimo.

Už šias nusikalstamas veikas gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito