Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 17 /12:44

Vilniaus rajone – kraupi sunkvežimio ir automobilio kaktomuša: žuvo penki žmonės, iš jų – trys vaikai

Per avariją pirmadienio rytą Vilniaus rajone, netoli Maišiagalos, žuvo keturi žmonės, o galiausiai pranešta ir apie mergaitės mirtį, kurią dar gyvą išlaisvino ir medikams perdavė gelbėtojai.
Avarija prie Maišiagalos
Avarija prie Maišiagalos / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Neišgyveno ir mergaitė

Avarijos aukų skaičius Vilniaus rajone, netoli Maišiagalos, išaugo iki penkių – ligoninės reanimacijoje mirė šešerių metų mergaitė, kuri buvo ištraukta dar gyva, bet medikams jos gyvybės išgelbėti nepavyko, BNS sakė Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

Paaiškėjo, kad per avariją dar žuvo 17-metis jaunuolis, 2015 metais gimęs berniukas, 1980 metais gimusi moteris bei 1998 metais gimęs vyras, kuris ir vairavo automobilį. Antradienį policijos pranešime apie šį įvykį rašoma, kad vairuotojas nepasirinko saugaus greičio ir išvažiavo į priešingą pusę, kur susidūrė su sunkvežimiu.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Avarija prie Maišiagalos
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Avarija prie Maišiagalos

Kraupi kaktomuša

Kaip pranešė Bendrasis pagalbos centras (BPC), 7.16 val. BPC skubiosios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 gautas pranešimas, kad Maišiagalos pašonėje, Jauniūnų gatvėje, susidūrė sunkvežimis ir lengvasis automobilis.

Incidentas įvyko visiškai tiesiame kelio ruože, kur matomumo neriboja nei kelio vingiai, nei medžiai. Šioje atkarpoje asfaltas pažymėtas punktyrine linija, reiškiančia, kad lenkti čia leidžiama. Tačiau kol kas tikslios avarijos aplinkybės nėra žinomos. Aišku viena – abu automobiliai susidūrė kaktomuša.

Avarija prie Maišiagalos
Avarija prie Maišiagalos

Atvykus gelbėtojams iš sumaitoto automobilio ištraukta mergaitė ir perduota medikams, BNS pranešė Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

Buvo pranešta, kad yra prispaustų ir nukentėjusių žmonių.

„Atvykę ugniagesiai iš sumaitoto lengvojo automobilio išlaisvino mažametį vaiką, jis perduotas medikams,“ – BNS sakė ugniagesių atstovė Edita Zdanevičienė.

Pasak jos, iš mašinos bandoma išlaisvinti smarkiai sumaitotus nukentėjusiųjų kūnus.

Į įvykio vietą išsiųstos Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota medikams, policijai.

Avarija prie Maišiagalos
Avarija prie Maišiagalos

Pirminiais duomenimis, lengvasis automobilis palindo po sunkvežimiu, šis nuo smūgio apvirto.

Vilkiko vairuotojas, gimęs 1988 metais, buvo blaivus, jis paaiškino, kad lengvasis automobilis „Audi“ išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su juo vairuota transporto priemone. Suteikus pagalbą jis gydomas ambulatoriškai.

Lengvajame automobilyje buvo mažametė mergaitė, kuri per avariją stipriai nukentėjo – vos ištraukta ji buvo gaivinama ir sunkios būklės išvežta į ligoninę, kur vėliau jos gyvybė užgeso.

Pasak policijos atstovės, automobilis labai stipriai sumaitotas, todėl buvo sunku ir užtruko nustatyti visų žuvusiųjų tapatybes.

Esate įvykio vietoje? Nuotraukas ir vaizdo medžiagą siųskite 15min@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas