Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 01 /16:26

Vilniaus senamiestyje rasta 100 g gyvsidabrio, koncentracija ore 100 kartų viršijo normą

Buto remontas sostinės senamiestyje baigėsi specialiųjų tarnybų sujudimu ir demerkurizacijos operacija. Aptikta per 100 gramų gyvsidabrio, nuodingos medžiagos garų koncentracija ore viršijo leistiną normą apie 100 kartų.
Vilniuje rasta talpa su gyvsidabriu
Cheminio incidento likvidavimo pajėgos / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Išskirtinis įvykis antradienį Vilniuje buvo fiksuojamas ir su jo padariniais kovojama Raugyklos gatvėje (Senamiesčio sen.).

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente 15min sužinojo, kad pirminiai matavimai parodė 15 kartų didesnę gyvsidabrio koncentraciją ore nei leistina norma, o pakartotinės patikros metu fiksuota net 100 kartų viršyta norma.

Statybininkai ir aplinkiniai gyventojai evakuoti. Įvykio vietą saugojo policija, o ugniagesiai gelbėtojai atliko demerkurizaciją.

Butą remontavę meistrai ardė senas grindis ir po jomis rado didelį kiekį nuodingos medžiagos.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovė Edita Zdanevičienė 15min informavo, kad pirminis pranešimas apie įvykį Vilniaus senamiestyje buvo gautas antradienį prieš 11 val.

Darbininkai, remontavę butą antrajame aukšte, plėšė grindis ir po senomis lentomis rado įtartiną „skystą“ medžiagą, kuri iškart ir priminė gyvsidabrį.

Statybos bei remonto darbai buvo nedelsiant nutraukti, evakuotis paprašyta ir kelių dešimčių asmenų iš aplinkinių būstų, gretimų pastatų.

„Netrukus buvo patvirtinta, kad tai tikrai gyvsidabris“, – minėjo PAGD atstovė.

Demerkurizacijos proceso eigoje buvo fiksuota, kad pavojingos medžiagos jau surinkta apie 100 gramų, neatmesta galimybė, kad baigus šią misiją, galutinis aptikto gyvsidabrio kiekis bus dar didesnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas