Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 06 /23:18

15-mečio vilniečio Mykolo dingimas: pirmadienį rasta nemažai daiktų, antradienį paieškos bus pradėtos iš naujo

Gausios policijos, Šaulių sąjungos ir kitų tarnybų pajėgos pirmadienį tęsė savaitgalį Vilniuje dingusio 15-mečio Mykolo Davidonio paieškas. Jaunuolio striukė buvo rasta viešoje vietoje, tad tikėtina, kad liudininkai net lauke galėjo matyti Mykolą, dėvintį tamsios ir šviesiai žalios spalvų derinio megztiniu, kurio nuotrauką paviešino mama. Dingusiojo paieškai yra sukurtas specialus „Facebook“ profilis, net paieškos veiksmų bei rezultatų žemėlapis. Pirmadienį dingusiojo tėvas feisbuke patvirtino, kad paupyje rastas Mykolui priklausęs ausinukų dėklas, o netrukus aptikti ir jo ausinukai, mobilusis, banko kortelė. Sutemus paieškos buvo nutrauktos, tačiau antradienį bus vėl pradėtos nuo pat ryto.
Mykolo paieška
Ieškomas Mykolas Davidonis, rastas jo ausinių dėkliukas, kiti daiktai / BNS ir asmeninio archyvo nuotr.

Rasta dingusiojo daiktų

Pirmadienį apie 19 val. pranešta, kad paieškos upėje ir pakrantėje baigtos. Atskiros šaulių grupes dar tikrina apleistus pastatus.

Anksčiau pirmadienio pavakarę prie upės rasti keli dingusiojo Mykolo daiktai.

„Radau prie upės (netoli tilto) JBL ausinių dėkliuką“, – „Facebook“ socialiniame tinkle pranešė Giedrė M.

„Taip, jo“, – iškart patvirtino ir dingusiojo tėvas.

Radusioji tuo pačiu prasitarė, kad apie svarbų radinį nedelsdama pranešė teisėsaugai, paskambinusi numeriu 112. Netrukus ta pati moteris pranešė radusi ir ausines.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./15-mečio vilniečio Mykolo dingimas: pirmadienio pavakarę paupyje aptikta svarbių radinių
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./15-mečio vilniečio Mykolo dingimas: pirmadienio pavakarę paupyje aptikta svarbių radinių

Kiek vėliau dar aptiktas ir vaikino mobilusis, banko kortelė.

„Patvirtinta, kad Mykolo“, – rašoma apie mobilųjį ir banko kortelę.

„Tikrą radom telefoną ir banko kortelę! Panešta 112 ir mamai!“, – apie 17 val. skelbiama „Facebook“ socialiniame tinkle.

Teigiama, kad sulaukus pranešimo apie šiuos svarbius radinius paupyje, į įvykio vietą nedelsdamas išskubėjo ir sostinės kriminalistų ekipažas. „Patvirtinta, kad Mykolo“, – feisbuke operatyviai informuoja Rūta D.

Visus šiuos radinius į paieškas įsitraukę savanoriai aptiko prie Žirmūnų tilto, kairiajame Neries upės krante, esančioje Sluškų gatvėje (P.Vileišio gatvės tęsinys), maždaug priešais vadinamąją „Žalgirio“ irklavimo bazę (Olimpiečių g. 17).

Pažymėtoje vietoje rastas telefonas ir banko kortelė
Pažymėtoje vietoje rastas telefonas ir banko kortelė

Pora žmonių pranešė, kad šeštadienį vakarop prie Žirmūnų tilto pastebėjo kelis garsiai šūkavusius ir, jų nuomone, kvailiojusius paauglius. Jie esą ne tik šūkavo, bet ir bėgiojo, čiuožinėjo link upės. Tarp jų galėjo būti ir viena mergina.

Sutemus Mykolo tėtis parašė, kad pirmadienio paieškos paieškos upėje ir pakrantėje baigtos.

„Nuoširdžiai ačiū visiems prisidėjusiems. Atskiros šaulių grupės dar tikrina apleistus pastatus.

Šios dienos informaciją dar apibendrinsime ir paskelbsime atnaujintame žemėlapyje. Tada bus aišku dėl rytojaus“, – rašė jis.

Pranešama, kad šauliai nuo pat antradienio ryto pasirengę tęsti paieškas.

Policija tęsia paieškas

„Tęsiami aktyvūs veiksmai. Kaip ir vakar, yra pasitelkti viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, Šaulių sąjungos, policijos pareigūnai, Raudonojo Kryžiaus savanoriai prisideda, kinologai. Vėlgi bus kreiptasi į Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnus dėl upės tikrinimo“, – BNS sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja.

Pirmadienį nuo 10 val. ugniagesiai gelbėtojai prie Žirmūnų tilto tęsė paieškos darbus. Paieškos operacijai vadovauja policija.

Sekmadienį po Žirmūnų tiltu per Nerį iš Antakalnio pusės Raudonojo Kryžiaus atstovai aptiko jaunuolio daiktus. Buvo nustatyta, kad tai iš tiesų M.Davidonio striukė ir kuprinė.

Sekmadienį vaikino upėje ieškojo narai, tačiau vakarop paieška buvo nutraukta.

Siekiant kuo tikslingiau ir operatyviau vykdyti Mykolo paiešką, prašoma naudotis šiuo žemėlapiu. Jame yra skelbiama aktualiausia informacija apie paieškos maršrutus, vietas, nustatytus duomenis.

Vilniečio buvo pasigesta šeštadienį vakare. Artimieji per socialinius tinklus paprašė visuomenės pagalbos.

Paskutinį gyvą kontaktą penkiolikmetis su draugais turėjo šeštadienį, apie 16 val. prie Vingio kino teatro. Maždaug po pusvalandžio vaizdo skambučiu bendravo su draugu.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio duomenimis, pareigūnai pastaruoju metu atlieka didelės apimties užduotis ir tiria dingimą įvairiais metodais, kryptimis: visa informacija tikrinama pagal gautus pranešimus, taip pat socialinių tinklų įrašus, analizuojama jaunuolio telefono buvimo vietos informacija, aiškinamasi, ką užfiksavo miesto vaizdo stebėjimo kamerų ir t. t.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Dingusio jaunuolio paieška Neryje ir palei upę prasidėjo čia, šalia Žirmūnų tilto Vilniuje.
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Dingusio jaunuolio paieška Neryje ir palei upę prasidėjo čia, šalia Žirmūnų tilto Vilniuje.

Paskutiniais duomenimis, šeštadienį 16.10 val. vaikinas išlipo iš 4 troleibuso Kražių stotelėje ir nuėjo upės link, buvo prie Operos ir baleto teatro stotelės.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) pirmadienį pateikė 15min aktualią informaciją apie dingusio paauglio paiešką.

„Dingusio žmogaus paieška Neries upėje šiandien, 2023-02-06, yra tęsiama – nuo 10 val. ugniagesiai gelbėtojai narai atvyko prie Žirmūnų tilto, kad tęstų paieškos darbus. Paieškos operacijai vadovauja policija“, – operatyviniu planu pasidalijo PAGD.

Departamento Komunikacijos skyrius vyriausioji specialistė Edita Zdanevičienė taip pat suteikė informaciją, kaip apibendrinta ugniagesių gelbėtojų atlikta misija savaitgalį, t. y. sekmadienį apie pietus: „Vilniaus m., Neries upė. Policijos prašymu atlikta dingusio žmogaus paieška Neries upėje. Buvo vykdoma žvalgyba iš valties atkarpoje nuo Žirmūnų tilto iki Lazdynų tilto. Žmogus nerastas. Sutemus paieška nutraukta.“

15min žiniomis, šį pirmadienį iš valčių ugniagesiai tikrina ne tik Vilniaus miesto centrą bei prieigas link Gariūnų – paieškos maršrutas Neries upe gali išsitęsti net iki kaimiškų vietovių Trakų r. sav. teritorijoje.

Tuo metu ieškomo jaunuolio mama feisbuke yra paskelbusi, kad „reikia atkurti kuo tikslesnį vaizdą, kas vyko nuo 16.30 val. iki 20 val. vasario 4 d. toje vietoje, kur rasti daiktai.“

Vilnietė nurodo konkrečius orientyrus: Žirmūnų tiltas, po tiltu prie Neries upės („Minsko“ prekybos centro, Olandų g. žiedo ties šv. Petro ir Povilo bažnyčios prieigos).

„Prašau atsiliepkite, kas tuo metu panašioje vietoje buvo, ką matė, girdėjo“, – viliasi mama.

Kadangi jo striukė ir kuprinė rasta, motina surado ir paviešino nuotrauką konkrečiai to megztuko, su kuriuo jos sūnus buvo lemtingą dieną.

Asmeninio archyvo nuotr./Mykolas Davidonis dingimo popietę dėvėjo būtent šį megztinį
Asmeninio archyvo nuotr./Mykolas Davidonis dingimo popietę dėvėjo būtent šį megztinį

„Gal galite ateikit po Žirmūnų tiltu P.Vileišio gatvėje šukuoti pakrantę“, – toks pagalbos prašymas viešintas išvakarėse.

„Labai tokiais atvejais pasiteisina atskira paieškos grupė FB. Prisijungti žmonėms, kurie ieško savarankiškai (galbūt tokia jau yra). Taip lengviau orientuotis, kas kur buvo ir kurios vietos jau tikrintos“, – patarė socialinio tinklo lankytoja Ieva S.

Iš tiesų, šiuo metodu buvo pasinaudota: Mykolo paieškai yra sukurtas specialus „Facebook“ profilis.

„Jei atsirastų žmonių su valtimi ar baidarėmis, rašykite man, duosiu PGT atstovą, koordinuojantį paiešką vandenyje“, – informavo dingusiojo tėvas ir pridūrė, kad šiandieną į paiešką jau išsiųsti trys PGT valčių ekipažai.

Netrukus atsiliepė Saulius M.: „Turiu dvi „Sit on top“ (SOT) baidares, bet Elektrėnų savivaldybėje. Reiktų vieno žmogaus, kad padėtų susikelt ant mašinos ragų ir atvežt. Su viena galiu plaukt aš, kitą galiu paskolint. Tik reikia, kad žmogus būtų plaukiojęs, ypač SOT, kad nesimaudytų.“

Išvakarėse socialiniame tinkle buvo pasidalinta ir pranešimu, kad ieškomas Mykolas „Paskutinį kartą buvo pastebėtas Naujoje Vilnioje netoli nakvynės namų.“ Pirmadienio žiniomis, ši informacija buvo patikrinta ir nepasitvirtino.

„Naujoji Vilnia patikrinta ir atmesta“, – feisbuke lakoniškai informavo Mantas A.

Tuo metu pirmadienį per pietus dingusiojo tėvas feisbuke pakartotinai kreipėsi į visus, galinčius prisijungti prie fizinių Mykolo paieškų. „Nors PGT nusiuntė valtis, prasmė tikrinti ir einant krantu lieka. Teritorija didelė ir nuo kranto gali matytis kitaip nei nuo vandens. Planuojame nuo 13h rinktis prie DEPO ir priklausomai nuo žmonių skaičiaus pasiskirstyti komandomis į skirtingas puses nuo Gariūnų tilto“, – skelbė M.Davidonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas