Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniuje girti vairuotojai naktį leido areštinėje ir užsidirbo po 2 baudžiamąsias bylas

Šeštadienį sostinės kelių patruliams teko tvarkytis su įtariamais kyšininkais, kurie būdami įkaušę bandė išsisukti nuo atsakomybės, tačiau vietoje vienos baudžiamosios bylos už vairavimą išgėrus trys įtariamieji per vakarą užsidirbo po dvi.
Kelių policijos naktinis penktadienio reidas
Asociatyvi iliustracija / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Kaip 15min informuoja policija, šeštadienį, apie 18 val., Vilniuje, Gerosios Vilties g., buvo sustabdytas 27-erių metų vairuotojas. Jam nustatytas vidutinis 1,96 prom. girtumas.

Už tai numatyta baudžiamoji atsakomybė, o siekdamas to išvengti vairuotojas sostinės kelių patruliams siūlė 200 eurų kyšį.

Šie dėl bandymo papirkti pareigūnus įkaušusį vairuotoją uždarė į areštinę.

Tą patį vakarą, apie 22 val. 30 min., Drujos-Rasų g. sankryžoje, buvo sustabdytas prie vairo sėdėjęs baltarusis. 24 metų užsieniečiui buvo nustatytas vidutinis 2,39 prom. girtumas, tačiau jis taip pat pabandė išvengti baudžiamosios atsakomybės ir sostinės pareigūnams pasiūlė 50 eurų kyšį.

Girtas Baltarusijos pilietis taip pat buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Jau po vidurnakčio, apie 0 val. 25 min., Upės gatvėje toks pat likimas ištiko ir trečiąjį įtariamą kyšininką. Sustabdytam 36 metų vairuotojui buvo nustatytas vidutinis 1,86 prom. girtumas, bet jis sumanė pasiūlyti 50 eurų kyšį. Po tokio siūlymo vairuotojas kelių patruliams nepaliko kitos išeities kaip tik uždaryti jį į areštinę.

Visų trijų vairuotojų atžvilgiu buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl bandymo papirkti valstybės pareigūnus. Už tai numatyta tik baudžiamoji atsakomybė.

15min primena, kad nuo sausio 1 d. vairavimas išgėrus, kai girtumas viršija 1,5 prom., laikomas ne pažeidimu, o nusikaltimu, už kurį numatyta baudžiamoji atsakomybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas