Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 31 /19:25

„Oze“ veikla atnaujinta, sprogmenų nerasta

Antradienio pavakarę dėl pranešimo apie galbūt padėtą sprogmenį evakuotas prekybos centras „Ozas“ Vilniuje veiklą atnaujino.
Iš prekybos centro „Ozas“ buvo evakuoti pirkėjai
„Ozo“ prekybos centro evakuacija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Skambučio numeriu 112 specialiosios tarnybos sulaukė prieš 16 val.

„Šiuo metu „Oze“ nėra nė vieno žmogaus“, – anksčiau 15min informavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Operatyvaus valdymo skyriaus (OVS) atsakingoji budinti pareigūnė.

Kaip BNS vakare sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Operatyvaus valdymo skyriaus vyriausioji tyrėja Andželika Avgul, pranešimas buvo melagingas.

„Sprogmenų jokių nerasta. Apie 18 val. žmonės įleisti į parduotuvę, parduotuvė dirba“, – BNS teigė policijos pareigūnė.

„Dabar bus pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pareigūnai aiškinsis, iš kokio elektroninio pašto buvo parduotuvėms pranešimai buvo siųsti, bus nustatinėjamas žmogus. Visi vienodo teksto pranešimai į parduotuves buvo siųsti iš to paties pašto“, – tvirtino A.Avgul.

Antradienio pavakarę Vilniuje, prekybos ir pramogų centre „Ozas“, gavus pranešimą apie galbūt padėtą sprogmenį, buvo evakuojami lankytojai ir darbuotojai, pranešė ir prekybos centro administracija.

Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja BNS sakė, kad 15.19 val. administracija gavo elektroninį laišką, jog parduotuvėje padėtas sprogmuo ir jis 17 val. neva sprogs.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas BNS patvirtino, kad pranešimą apie evakuaciją ugniagesiai gavo vėliau, 16.59 val.

Ugniagesių gelbėtojų pagalbos paprašyta prevenciniais, saugumo sumetimais – organizuojant standartinį apsaugos priemonių planą. „Įvestas planas „Skydas“, – BNS sakė ugniagesių atstovas.

Jokių objektyvių duomenų apie sprogmenis ar kitą pavojaus šaltinį nėra, objekto evakuacija ir patikra organizuojama tik atsižvelgiant į, tikėtina, piktavališkai nusiteikusio pranešėjo žodžius.

Paaiškėjo, kad šiandieną grasinta dar mažiausiai penkiems dideliems sostinės prekybos centrams. Laiškelių apie neva paliktus sprogmenis sulaukė „Panorama“ (Saltoniškių g. 9), G9 (Gedimino pr. 9), „Outlet“ parkas (Verkių g. 29), taip pat centrai Savanorių pr. 1 ir Vilniaus g. 18.

A.Avgul BNS teigė, kad iš šių penkių parduotuvių žmonės evakuoti nebuvo, parduotuvės uždarytos nebuvo.

„Ten parduotuves tikrino vietinės apsaugos, apsaugos tarnybos, nieko įtartino nerado. Tik „Ozas“ norėjo, kad mes papildomai apžiūrėtume. Gal neturi tiek pajėgų ar pakankamai apsaugos“, – sakė ji.

Pasak 15min kalbintos Vilniaus VPK budėtojos, žmonės apleido „Ozo“ pastatą drausmingai, susikaupę, be panikos, bet tuo pačiu greitai. Jos teigimu, evakuaciją paskelbus, „Ozo“ daugiaaukštėje stovėjimo aikštelėje automobilių buvo palyginti nedaug, tad ir vairuotojai be jokio streso ar spūsčių išvažiavo savais keliais. Nors operacijos metu sostinėje fiksuojamas vakarinis eismo pikas, Ozo ir kitose aplinkinėse gatvėse papildomų judėjimo sunkumų dėl prekybos centro patikros nekilo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas