Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje studentes persekiojančius iškrypėlius bandoma išvaikyti LED lempomis

Po 15min publikacijos apie sostinės ekshibicionistus – Studentų sąjungos prezidento reakcija ir sostinės savivaldybės atstovų veiksmai.
Seksualinis priekabiavimas, prievarta
Asociatyvi iliustracija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Liepos pradžioje 15min pasakojo apie probleminę sostinės vietą, kurioje studentes šiurpina iškrypėliai, dažniausiai turintys polinkį į ekshibicionizmą. Jaunimo atstovai vienas kitą apie pavojus miškeliuose, esančiuose prie Didlaukio gatvės bendrabučių, įspėja socialiniame tinkle, tuo metu iš policijos, savivaldybės ar kitų institucijų pagalbos esą nesulaukia.

Reaguodamas į 15min publikaciją, komentarą šia aktualia tema pateikė ir Lietuvos studentų sąjungos (LSS) prezidentas Eigirdas Sarkanas, pabrėždamas, kad į Vilniaus savivaldybę dėl šio reikalo ne kartą kreipėsi ir Studentų sąjungos atstovai.

Kad ši problema nėra sprendžiama jau ilgą laiką, liudija ir Lietuvos studentų sąjungos vadovas E.Sarkanas: „Problema mums žinoma ir jau ne vieną kartą esame kartu su Vilniaus bei Mykolo Romerio universitetų Studentų atstovybėmis kreipęsi į Vilniaus miesto savivaldybę. Pirmą kartą kreipėmės dar 2018 metų pabaigoje, tuomet įvyko susitikimas su Savivaldybės atstovais. Visi sutikome, jog pokyčiai tikrai būtini ir buvo pradėtas rengti darbų projektas.

LSS prezidentas ragina visus studentus, kurie susiduria su viešose vietose neleistinu elgesiu, nedelsiant kreiptis į policiją, kad tokie atvejai būtų fiksuojami ir neliktų be atsako.

Pastarąjį kartą mūsų kreipimasis buvo siųstas 2019 m. gruodį, o atsakymo sulaukėme vasario mėnesį, kuriame teigiama, kad apšvietimo ir pėsčiųjų tako kapitalinio remonto projektas jau parengtas, o darbai bus atlikti šių metų darbų sezono laikotarpiu, tačiau jie, mano žiniomis, per pirmąjį pusmetį nebuvo atlikti.“

E.Sarkano manymu, akivaizdu, jog teritorija, kurioje vyksta minėti nusikaltimai yra probleminė, tačiau, nepaisant to, jog buvo rastas bendras sutarimas problemai spręsti bei parengtas darbų planas, procesas užsitęsė gerokai per ilgai. „Studentai ne vienerius metus negali universiteto ar savo gyvenamosios vietos pasiekti jausdamiesi saugiai. Žinoma, vien didesnio apšvietimo išspręsti problemą neužteks, todėl noriu paraginti visus studentus, kurie susidūrė su tokiais asmenimis, nedelsiant kreiptis į policiją ir pranešti apie atvejį,“ – teigia LSS prezidentas.

Saugesnio tako įrengimui savivaldybė skyrė per 162 tūkst. eurų, buvo sumontuota 13 šiuolaikiškų LED žibintų.

Komentaro dėl esamos studentų bendruomenės netenkinančios padėties 15min kreipėsi ir į Vilniaus savivaldybę. Iš Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus redakcija sulaikė tokio atsakymo: „Vilniaus miesto savivaldybė šių metų liepą įrengė pėsčiųjų tako, nuo Simono Stanevičiaus iki Ateities gatvių, apšvietimą. Take buvo įrengta 13 naujų, LED žibintų. Tako įrengimui savivaldybė skyrė daugiau nei 162 tūkst. eurų. Iki mokslo metų pradžios turėtų būti atnaujintas ir pats takas.“

Savo ruožtu Vilniaus apskrities policijos atstovai apie viešosios tvarkos pažeidimus visuomet ragina pranešti ne tik feisbuke, bet ir policijos pareigūnams. Teigiama, kad policininkai į tokio pobūdžio iškvietimus visuomet stengiasi reaguoti aktyviai. Sostinės pareigūnai mano skiriantys probleminėms Didlaukio gatvės apylinkių vietoms pakankamai dėmesio, galbūt todėl pranešimų apie iškrypėlius šioje teritorijoje pastaruoju metu nebuvo gaunama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito