Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje viešajame transporte peiliu sužalotas vyras

Vilniuje, važiuojant viešuoju transportu, 2G maršrutiniu autobusu, nepažįstamas asmuo peiliu sužalojo 44 metų vyrą. Dar tik tos pačios dienos popietę, prieš nutinkant šiam įvykiui, Vilniaus policija organizavo prevencinę priemonę „Viešuoju transportu keliaukime saugiai“. „Vilniaus viešasis transportas“ patikslino, jog įvykis nutiko žmogui jau išlipant iš transporto priemonės.
Prevencinė priemonė „Viešuoju transportu keliaukime saugiai“
Prevencinė priemonė „Viešuoju transportu keliaukime saugiai“ / Vilniaus apskr. VPK nuotr.

Kaip pranešė Vilniaus apskrities policija, nusikaltimas įvykdytas pirmadienio vakarą, apie 21-22 val., stoties rajone, Sodų gatvėje.

Vyrui buvo smogta peiliu į kairį šoną.

Policija informavo, kad vyras keliavo maršrutiniu 2G autobusu.

Nukentėjusiajam pagalbą suteikė ligoninės medikai, vyras išleistas gydytis ambulatoriškai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

UAB „Vilniaus viešasis transportas“ teigia, jog skiria didelį dėmesį saugioms kelionėms viešuoju transportu. Tam ir yra inicijuojamos tokios prevencinės akcijos kaip „Viešuoju transportu keliaukite saugiai“ kartu su Lietuvos policija. Jų tikslas supažindinti keleivius, kaip elgtis atitinkamose situacijose ir kaip netapti nusikaltimo auka.

„Tokie įvykiai tik parodo, kaip svarbu šviesti ir kalbėti apie tai, tą bendrovė prevenciškai ir daro. Beje, minima incidentas nebuvo užfiksuotas 2G autobuse, nes jis įvyko jau išlipant iš transporto priemonės. Vairuotojas šio incidento nepastebėjo. Kaip matome vaizdo kamerose, jose užfiksuota, kad keleivis galimai sužalotas jau išlipus iš autobuso. Įvykis policijoje tiriamas“, – aiškinama bendrovės komentare.

Spalio 17 d. Vilniaus apskr. vyriausiasis policijos komisariatas kartu su UAB „Vilniaus viešasis transportas“ ir SĮ „Susisiekimo paslaugos“ atstovais įgyvendino prevencinę priemonę „Viešuoju transportu keliaukime saugiai“. Visą dieną skirtingais viešojo transporto maršrutais trijų partnerių komandos pristatė keleiviams saugių kelionių viešuoju transportu patarimus. Šia iniciatyva buvo siekiama gerinti keleivių saugumą keliaujant viešuoju transportu, skatinti keliavimo kultūrą ir draugišką elgesį.

Per visą sostinę, nuo Antakalnio ir Žirmūnų iki Pašilaičių ir Lazdynų, skirtinguose viešojo transporto maršrutuose idėjos iniciatoriai skleidė žinią dėl saugių kelionių viešuoju transportu – apie viešajame transporte daromas nusikalstamas veikas, administracinius nusižengimus bei galimas priemones, padėsiančias išvengti neigiamų pasekmių, taip pat dalinosi rekomendacijomis, kaip keleiviams nenukentėti viešojo transporto stotelėse, atsakingai keliauti viešuoju transportu.

Nuo šiol su saugių viešojo transporto kelionių patarimais bus galima susipažinti nuskanavus QR kodą, esantį visuose autobusuose ir troleibusuose. Nauja informacinė priemonė – greita ir prieinama kiekvienam viešojo transporto keleiviui. Patarimuose pateikiama aiški ir trumpa informacija, kaip elgtis tam tikrose situacijose, kaip apsaugoti save ir kitus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas