Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokiečių aviganis cigarečių kontrabandininkus persekiojo daugiau kaip 5 kilometrus

Vokiečių aviganis Blekas pasienyje su Baltarusija daugiau kaip 5 kilometrus sekė įtariamų kontrabandininkų pėdsakais. Iš pradžių jis aptiko ir padėjo sulaikyti Šalčininkų rajono gyventoją, o kiek vėliau – į Lietuvą, įtariama, nelegaliai patekusį baltarusį.
Pasieniečių šuo
Pasieniečių šuo / VSAT nuotr.

Penktadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos Vilniaus rinktinės Dieveniškių užkardos patruliai Šalčininkų

VSAT nuotr./Cigaretės
VSAT nuotr./Cigaretės

rajono Maciučių kaimo prieigose aptiko kelių asmenų pėdsakus. Jie per Lietuvos pusėje esančią kontrolinę pėdsakų juostą vedė į Baltarusiją ir atgal. Sekti pėdsakais komanda buvo duota tarnybiniam vokiečių aviganiui Blekui. Kiek pavedęs pasieniečius mišku į Lietuvos gilumą keturkojis aptiko 5 dėžes, iš viso 2 tūkst. 500 pakelių, baltarusiškų cigarečių.

VSAT nuotr./Cigaretės
VSAT nuotr./Cigaretės

Nuo jų šuo užtikrintai tamsoje pėdsakais sekė dar daugiau kaip du kilometrus, kol prisivijo vyrą. Paaiškėjo, kad tai yra dokumentų neturėjęs 34 Šalčininkų rajono gyventojas. Šalia jo gulėjo 3 dėžės, iš viso 1 tūkst. 500 pakelių, baltarusiškų cigarečių. Manoma, kad jis rūkalus nešė nuo sienos pažeidimo vietos, o išvydęs prisivijusį šunį krovinį metė ant žemės.

Blekas tęsė paiešką ir pasieniečius toliau vėl nuvedė užuostais pėdsakais. Po daugiau kaip 3 kilometrus besitęsusios paieškos Vilkiškių kaimo prieigose keturkojis miške aptiko besislepiantį vyrą. Sulaikytasis prisistatė 21 metų Baltarusijos piliečiu. VSAT praneša, kad dokumentų jis neturėjo.

VSAT Vilniaus rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Abu sulaikytuosius pasieniečiai dviem paroms buvo uždarę į areštinę. Teismas baltarusį leido suimti dviem mėnesiams. Šalčininkų rajono gyventojas vėliau buvo paleistas.

Vilniaus rinktinės pasieniečiai dėl kontrabandos abiem vyrams pradėjo ir administracinės bylos teiseną. Dar viena administracinės bylos teisena pradėta lietuviui ir baltarusiui už tai, kad jie pasienio ruože buvo be dokumentų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas