Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyras pataisos namuose, bet nepasitaisęs: iš pasimatymo Pravieniškėse – į ligoninę

Gyvenimas pataisos namuose nuteistajam nesutrukdė smurtauti prieš žmoną. Į trumpą pasimatymą su savo vyru, kalinčiu Pravieniškėse, atvykusi moteris atsidūrė Kauno klinikose.
Muštynės
Asociatyvi iliustracija / 123rf.com nuotr.

Viešojoje erdvėje dažniau girdima apie tai, kad nuteistieji, atlikdami bausmes įkalinimo įstaigose veda ar išteka, taip sukurdami šeimas, tačiau pasitaiko ir tokių atvejų, kuomet trumpųjų pasimatymų kambariuose šeimos išyra.

Kauno apylinkės prokuratūra, bendradarbiaudama su Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos Kriminalinės žvalgybos skyriumi Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmams perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 13 kartų teistas telšiškis V.V. kaltinamas trumpojo pasimatymo metu sukėlęs fizinį skausmą ir taip nežymiai sutrikdęs sveikatą savo žmonai.

Kalbama, kad nukentėjusioji pranešė vyrui jį paliekanti bei kurianti naujus santykius.

Tyrimo duomenimis, šių metų birželio mėnesio pabaigoje, Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje, atvykusi į pasimatymą su savo vyru, nukentėjusioji, kaip įtariama, pranešė vyrui jį paliekanti bei kurianti naujus santykius. Tai vyrą labai supykdė ir jis ėmė smurtauti prieš žmoną. Nukentėjusioji po įvykio nugabenta į Kauno klinikas.

Šiuo metu bausmę už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti atliekantis V.V. savo kaltę dėl smurto artimoje aplinkoje pripažįsta visiškai.

Baudžiamajame kodekse nurodyta, kad už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą šeimos nariui gresia viešieji darbai, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dviejų metų, primenama Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausiosios specialistės (Kaune) Izabelės Bočkienės pirmadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai