Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žalos miške pridaręs vyras ketino suktis duodamas kyšį, bet jį pričiupo AAD ir STT

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atlieka ikiteisminį tyrimą dėl bandymo papirkti Aplinkos apsaugos departamento (AAD) pareigūnus. Tyrimas pradėtas gavus AAD pranešimą.
Iškirsti medžiai
Asociatyvi iliustracija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, asmuo, siekdamas išvengti atsakomybės dėl administracinių nusižengimų padarius žalą aplinkai, bandė tartis dėl kyšio. Apie šį atvejį AAD pareigūnai informavo STT, o nuvykus pakartotiniam vizitui įvertinti, ar buvo pašalinti miško sanitarinės apsaugos pažeidimai, šis asmuo pasiūlė 300 eurų kyšį.

Galimam papirkėjui pareikštas įtarimas pagal BK 227 str. (Papirkimas) 2 d., jam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš savo gyvenamosios vietos.

Taikome nulinę toleranciją bet kokioms korupcijos apraiškoms.

„Šis atvejis yra gerasis pavyzdys, kai institucijos Vidaus tyrimų skyrius, gavęs pranešimą informacijos apie pažeidimus teikimo kanalu, kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą. Labai svarbu ne tik, kad visose įstaigose vidiniai pranešimų kanalai veiktų, bet kad darbuotojai apie juos žinotų ir nebijotų kreiptis. Siekdami nulinės tolerancijos korupcijai savo aplinkoje, prie to turime prisidėti visi“, – sako Kauno valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriaus vadovas Linas Burdulis.

Ikiteisminį tyrimą atlieka STT Kauno valdyba, jį kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

„Primename, kad departamento pareigūnai principingai reaguoja į bandymus papirkti ir apie tai informuoja tarnybas teisės aktų nustatyta tvarka. Taikome nulinę toleranciją bet kokioms korupcijos apraiškoms.

Dėkoju mūsų pareigūnams ir Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnams už bendrą darbą“, – teigia departamento direktorius Giedrius Kadziauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas