Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
14:28 /15:43

Žasliuose užsiliepsnojus transformatorinei vėluoja traukiniai, gyventojai liko be elektros

Trečiadienį, kelios minutės prieš 14 valandą, Žaslių ir jų apylinkių gyventojai išgirdo sprogimo garsus ir pamatė kylančias liepsnas. Paaiškėjo, kad netoli geležinkelio stoties liepsnoja elektros pastotė. Dėl to aplinkiniai gyventojai liko be elektros, sustojo ir traukiniai. Tiesa, pastarųjų eismas atkurtas maždaug per valandą. Elektros gyventojams teko laukti kiek ilgiau.
Gaisras Žasliuose
Gaisras Žasliuose / Stop kadras

„Vėjas pučia į kitą pusę, tai garsus kiek nuslopino. Bet vaizdas buvo įspūdingas, lyg pašvaistė kilo virš medžių viršūnių“, – pasakojo Žaslių gyventojas.

Kaip spėjo gyventojai, galėjo degti transformatorinė prie Žaslių geležinkelio stoties.

Aplinkiniai gyventojai gana dideliu spinduliu liko be elektros energijos.

Maždaug už kilometro gyvenančio vyro darytame vaizdo įraše matyti ugnies pliūpsnis, ėmė kilti dūmai. Vienu metu jie buvo ryškūs, žalsvai mėlyni.

VIDEO: Prie Žaslių geležinkelio stoties užsidegė elektros pastotė

PAGD atstovė Edita Zdanevičienė 15min patvirtino, kad ugniagesiai pranešimo apie liepsnojančią elektros pastotę sulaukė 13.50 val.

„Apie gaisrą pranešęs žmogus nurodė, kad Kaišiadorių rajone, Žaslių seniūnijoje, Gurionių kaime pastebėjo dūmus prie geležinkelio ties elektros pastote. Atvykus ugniagesiams informacija pasitvirtino. Elektros pastotė degė atvira liepsna. Gaisro gesinimui yra pasitelktos dvi automobilinės cisternos“, – sakė Edita Zdanevičienė.

Keleivių vežimu besirūpinančios „Lietuvos geležinkelių“ grupės įmonės „LTG Link“ atstovė Olga Malaškevičienė patvirtino, kad šioje vietoje degė elektros pastotė.

„Kontaktiniame tinkle nėra elektros įtampos, šiuo metu mūsų specialistai stengiasi gedimą pašalinti, atkurdami įtampą iš kitos pastotės. Be elektros šiuo metu yra dvi stotys – Žaslių ir Vievio.

Traukinių eismas maršrutu Vilnius-Kaunas-Vilnius bus sutrikęs ilgesnį laiką. Šiuo metu stovi trys traukiniai. Laukiama, kol gedimas bus pašalintas“, – teigė O.Malaškevičienė.

Apie 15 val. O.Malaškevičienė patikslino, kad elektros tiekimas kontaktiniame tinkle atkurtas. Tad nors traukinių vėlavimų išvengti nepavyks, vis dėlto jų nebus tiek daug, kiek baimintasi iš pradžių.

Gyventojai elektrą atgavo apie 15.30 val.

Ugniagesiai gaisrą šiuo metu jau yra lokalizavę. Tai reiškia, kad ugnis nebeplinta.

Kaip teigė PAGD atstovė Edita Zdanevičienė, apie gaisro priežastis kalbėti kol kas dar anksti. Jas po gaisro užgesinimo aiškinsis gaisrų ekspertai. Tačiau realiausia versija išlieka techninis elektros sistemos gedimas transformatorinėje.

„Paaiškėjo, kad degė du transformatoriai lauke. Buvo degimas ir pastato viduje. 14.47 min. gaisras lokalizuotas, bet gaisro gesinimui dar pasitelktos papildomos pajėgos. Šiuo metu gaisrą gesina trys automobilinės cisternos“, – sakė Edita Zdanevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas