Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 24 /2022 11 25

Žinia policijai: vaikas į mokyklą Vilniuje atsinešė lenktinį peilį

Trečiadienį į Vilniaus Simono Daukanto progimnaziją atvyko pareigūnų pajėgos. Pasak policijos, gautas pranešimas, kad į mokyklą su kišeniniu peiliu atėjo vaikas. Į 15min taip pat kreipėsi progimnazijoje besimokančio vaiko mama, kuri teigė, kad peilį į ugdymo įstaigą atsinešęs paauglys galėjo būti apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų, bet jokių tai patvirtinančių duomenų nėra.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 15min koliažas

Sunerimusi motina teigė, kad į žurnalistus nesikreiptų, jei šiuo metu nebūtų keliamos kanapių dekriminalizavimo idėjos, mat jaunimui gauti narkotikų, jos teigimu, ir taip gana paprasta.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas trečiadienį pritarė kanapių dekriminalizavimui nuo 2024 metų. Netrukus teisės aktų pakeitimai, kuriuos kai kurios opozicinės jėgos vis dar kritikuoja, turėtų būti paruošti balsavimui Seime.

Vilniaus apskrities VPK trečiadienį, apie 11 val. gavo pranešimą iš mokyklos socialinės pedagogės. Informuota, kad mokinys turi peilį. Buvo informuoti VPK pareigūnai, mobiliosios kuopos pareigūnų būrys.

Įvykio vietoje pareigūnus pasitiko socialinė pedagogė, kuri paaiškino, kad į ją kreipėsi mokiniai, papasakoję, jog klasiokas į mokyklą atsinešė atlenkiamą peilį, kurį pademonstravo vaikams.

Pasak pranešimo, grasinimų nebuvo, bet vaikai išsigando, ėmė skambinti savo tėvams.

Tuo tarpu į 15min kreipėsi S.Daukanto progimnazijoje besimokančio vaiko mama, kuri tikino, kad įvykio metu paauglys galėjo būti apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų. Tačiau ji nepateikė jokių savo teiginių įrodymų.

„Jeigu nebūtų stumiamas šis dekriminalizavimo įstatymas – nesikreipčiau. Bet kai vyksta tokie dalykai, tai negaliu tylėti. Nesąmonės vyksta, kai yra nelegalu, o kas bus, kai pasidarys legalu?“, – piktinosi sunerimusi moteris.

Vaikai nupasakojo situaciją

Moksleivio mama pasakojo, kad iš mokyklos grįžęs jos vaikas papasakojo apie į mokyklą atėjusį paauglį, kuris demonstravo peilį. Pačiam pasakotojos vaikui tuo metu vyko pamoka, nepilnametis stebėjo „su automatais“ į mokyklą einančius pareigūnus.

„Iš mokyklos vadovybės – jokios informacijos. Kaip supratau, stengiamasi nutylėti. Jokių pranešimų, oficialių paaiškinimų, nieko nebuvo“, – sakė ji.

„Šiandien (ketvirtadienį – aut. past.) ryte vienintelis pranešimas buvo iš socialinės pedagogės, kad organizuojami mokymai dėl elektrinių cigarečių ir narkotikų poveikio. Ir vietų skaičius ribotas. O apie šitą įvykį – nei pusės žodžio“, – sakė moteris.

Pasak policijos pretenzijų po įvykio niekas nepareiškė, medžiaga perduota aiškintis į komisariatą.

Informacija pateikta ir Vaiko teisių apsaugos tarnybai.

Direktorė teigia – viskas yra gandai

Penktadienį 15min pavyko susisiekti su Vilniaus S.Daukanto progimnazijos direktore Rita Lūžiene, kuri paaiškino, kad su portalu susisiekusios mamos aiškinimai, jog į mokyklą peiliuką atsinešęs vaikas buvo apsvaigęs – tik gandai.

Į mokyklą sulenkiamą peiliuką atsinešęs nepilnametis, direktorės žodžiais, tenorėjo pajuokauti, parodė jį klasiokui, pastarasis išsigando, paskambino savo mamai, mama susisiekė su auklėtoja, pastaroji apie įvykį pranešė socialinei pedagogei, o ši nieko nelaukdama informavo policijos pareigūnus.

Lenktinį peiliuką iš vaiko paėmė pati mokyklos administracija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas