Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žirmūnuose į kelią iššokus briedžiui jį partrenkė net dvi transporto priemonės

Skaudi avarija Žirmūnuose – ankstų rytą į gatvę netikėtai iššokus briedžiui, jį partrenkė autobusas ir lengvasis automobilis.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / Žanos K./Facebook nuotr.

Ankstų penktadienio rytą, 6.06 val., Vilniaus apskrities VPK gavo pranešimą apie Vilniuje, Žirmūnų gatvėje įvykusią avariją, kurios metu buvo partrenktas briedis.

Gyvūną partrenkė autobuso vairuotojas. Kaip pats pasakojo, briedis iššoko iš kiemo, greta Žirmūnų 1B namo. Eismo įvykio metu nukentėjo autobuse važiavusi moteris, keleivė susižalojo koją.

Vis dėlto moteris nesulaukė medikų pagalbos ir išėjo nepateikusi savo duomenų.

Tačiau avarija ties tuo nesibaigė. Už autobuso važiavo „Toyota Prius“, kurio vairuotojas (gim. 1965 m.), važiavo link Šiaurės miestelio, pats teigė pastebėjęs autobusą, stovėjusį įjungtu avariniu signalu, tačiau dėl tamsaus paros meto nepastebėjo ant kelio gulėjusio briedžio, nespėjo laiku sureaguoti ir gyvūnas buvo dar kartą pertrenktas.

Briedis mirė vietoje.

Daugiau avarijos metu niekas nenukentėjo.

Policija įspėja, kad šiuo metų laiku transporto priemonėms susidurti su gyvūnais dar labiau padidėjo, mat šie ruošiasi „vestuvėms“ ar migruoja iš vienų ganyklų į kitas.

Gyvūnai aktyvesni tamsiuoju paros metu, juos pastebėti dažnai dar trukdo ir rūkas ar dargana, be to prognozuoti automobilio šviesų apakintų gyvūnų elgesį – itin sunku. Daugiausiai susidūrimų su gyvūnais įvyksta į kelią iššokus stirnai, lengvajam automobiliui susidūrus su briedžiu pasekmės gali būti itin tragiškos. Registruojama susidūrimų ir su šernais, lapėmis, ar kiškiais.

Policijos pareigūnai vairuotojus ragina naudoti ir papildomas, atbaidyti gyvūnus
galinčias priemones – pavyzdžiui ultragarso švilpukus. Tai nedidelis prie automobilio priekinio bamperio, arba šoninio veidrodėlio lengvai pritvirtinamas įrenginys, kuris, į jį patenkant oro srovei, pradeda skleisti ultragarsą, kurio žmogus negirdi, o netoli kelio esančius gyvūnus verčia suklusti ir nesiartinti.

Ultragarsą prietaisas pradeda skleisti automobiliui pasiekus 30 – 40 kilometrų per valandą greitį.

Pareigūnai primena, kad rudenį, ypač tamsiuoju paros laiku, svarbu pasirinkti saugų važiavimo greitį, kad, atsiradus kliūčiai, vairuotojas galėtų suvaldyti, prireikus – ir sustabdyti automobilį.

Vietovėse, paženklintose kelio ženklais „Laukiniai gyvūnai“, elgtis labai atidžiai,
o, pastebėjus kelkraštyje stovintį gyvūną, važiuoti pro jį itin atsargiai ir lėtai – nemirksėti šviesomis, nenaudoti garsinio signalo, nes apakinto ir išgąsdinto gyvūno elgesys gali būti visiškai nenuspėjamas ir labai pavojingas.

Susidūrus su laukiniu gyvūnu, jei buvo sužeisti arba žuvo žmonės, nukentėjo gyvūnas, buvo apgadintos transporto priemonės arba kitas turtas – vairuotojas privalo apie tai pranešti skubios pagalbos telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas