Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 05 /09:04

Žmoną sumušęs Seimo narys Egidijus Vareikis išvežtas į psichiatrijos ligoninę

Šeštadienio vakarą policija buvo iškviesta į Seimo nario konservatoriaus Egidijaus Vareikio namus. Politikas 15min.lt sakė, kad iškvietimas buvo dėl buitinių problemų, tuo tarpu policijos pranešime skelbiama, jog jis mušė žmoną.
Egidijus Vareikis
Egidijus Vareikis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Portalas delfi.lt pranešė, kad šeštadienio vakarą, 20.30 val., į policiją paskambinusi pranešėja pasakė, jog namuose Bendorių kaime (Vilniaus r.), Bendorėlių alėjoje, mušasi neblaivus tėvas. Atvykus patruliams paaiškėjo, kad namuose siautėja Seimo narys, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Egidijus Vareikis. Pranešama, kad girtas parlamentaras kelis kartus sudavė žmonai ir grasino nusižudyti. Politikas išvežtas į Respublikinę Vilniaus psichiatrijos ligoninę.

E.Vareikis portalui 15min.lt patvirtino, kad policija buvo atvykusi pas jį į namus. „Buvo buitinių problemų“, – sakė politikas. Tačiau daugiau nieko komentuoti jis nepanoro. „Daugiau jokių smulkmenų jums nepasakosiu“, – sakė politikas.

Papildyta 9.04 val. Sekmadienio rytą Policijos departamentas pranešė, kokia oficiali informacija yra užregistruota praėjusios paros Vilniaus apskrities kriminalinių įvykių suvestinėje. Gegužės 4 d. apie 20 val. Vilniaus r., Bendorių kaime, namuose Bendorėlių alėjoje, LR Seimo narys E.Vareikis (gimęs 1958 m.) smurtavo prieš žmoną Rozvitą Vareikienę (gimusią 1959 m.), t. y. du kartus ranka sudavė per veidą. Nukentėjusioji dėl veido sumušimo gydoma ambulatoriškai. Atvykę medikai E.Vareikį išgabeno į Vilniaus miesto psichikos sveikatos centrą.

Konservatoriaus žmona Rozvita Vareikienė portalui lrytas.lt sekmadienį sakė, kad jos vyras alkoholio pavartojo po trejų metų abstinencijos: „Kai žmogus gydosi nuo alkoholizmo ir išgeria, įvyksta tai, kas ir įvyko.“

Numatomos griežtos bausmės

Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymas numato, kad toks elgesys užtraukia baudžiamąją atsakomybę. Smurtautojas, padaręs žalą žmogaus sveikatai, turtui, aplinkai, taip pat padaręs neturtinę žalą, privalo ją atlyginti smurtą patyrusiam asmeniui Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka, pažymima įstatymo 12-ajame straipsnyje.

BK 140 straipsnis „Fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas“ reglamentuoja: „Tas, kas mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė žmogui fizinį skausmą arba nežymiai jį sužalojo ar trumpam susargdino, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienų metų.“

Pagal BK 138 straipsnį „Nesunkus sveikatos sutrikdymas“, tas, kas nesunkiai sužalojo ar susargdino savo artimąjį giminaitį ar šeimos narį, baudžiamas laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Vairavo neblaivus

2008 metų rugsėjį E.Vareikis jau turėjo problemų dėl alkoholio. Radviliškyje jis buvo sulaikytas neblaivus vairavęs automobilį. Tuomet jam buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1,37 promilės. Tada politikas teigė Šiauliuose dalyvavęs konferencijoje ir neapskaičiavęs savo organizmo – neva jam išgėrus reikėjo dar valandą palaukti ir girtumas nebūtų užfiksuotas. Radviliškio rajono apylinkės teismas už vairavimą išgėrus jam skyrė 1000 litų baudą, teisę vairuoti transporto priemones atėmė mėnesiui.

Tuo metu politikas sakė jaučiąs didelę gėdą, nes pats visada rėmė visas iniciatyvas kovoje prieš girtavimą ir ypač girtavimą keliuose.

„Suprantu, kad net ir saikingas alkoholio vartojimas gali atnešti skaudžias pasekmes. Daviau sau ir duodu Jums įžadą, kad lemtingą dieną išgerta vyno taurė bus paskutinė mano gyvenime. Suvokdamas, ką padariau ir besigailėdamas dėl to esu pasiryžęs būti pirmose eilėse tų, kurie kovoja su alkoholio plitimu, ypač su girtaujančiais vairuotojais“, – buvo sakoma E.Vareikio kreipimęsi.

E.Vareikis praėjusiais metais trečią kartą išrinktas į Seimą.

Asmeninėje svetainėje politikas skelbia, kad jo žmona, su kuria susipažino dar studijų metais, šiuo metu dirba Lietuvos karo akademijoje. Pora turi dukterį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas